Weather Icon
Βέλγιο , Ευρωπαϊκή Ένωση 1 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί μια πραγματική βελγική κυβέρνηση!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί μια πραγματική βελγική κυβέρνηση!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει χάσει την υπομονή της και θα εκδώσει σύντομα μια επίσημη προειδοποίηση προς το Βέλγιο για να αποκτήσει η χώρα γρήγορα πλήρη αιρετή κυβέρνηση, αποκάλυψε την Πέμπτη η εφημερίδα Le Soir.

Είναι η επιδείνωση της οικονομικής ανάπτυξης στη ζώνη του ευρώ, ιδιαίτερα στη Γερμανία, η οποία θα υποχρεώσει το Βέλγιο να αποφασίσει σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δικαιολογεί με αυτό τον τρόπο την παρέμβασή της στα πολιτικά του Βελγίου. 

«Το Βέλγιο θα πρέπει να πάρει σημαντικά διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία δεν μπορούν να αποφασιστούν από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την ανάκαμψη της οικονομίας. Αυτός είναι ο λόγος που τώρα η Επιτροπή θα αυξάνει τον τόνο …» δήλωσε μια ευρωπαϊκή πηγή την Τετάρτη. 
Αυτή η προειδοποίηση θα ανακοινωθεί δημόσια στη διάρκεια της εβδομάδας της 12ης Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της δημοσίευσης της έκθεσης των δημόσιων οικονομικών των κρατών μελών της ΕΕ και των ενδιάμεσων οικονομικών προβλέψεων της Επιτροπής. Αναμένεται η Ιταλία να ανακληθεί επίσης στην τάξη. 

Πηγή: 7sur7     (Belga) 

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube