Weather Icon

Η χαμένη ευκαιρία του κ. Βενιζέλου

Ξενοκράτης από Βιέννη
Περίμενα έστω και την τελευταία στιγμή ότι ο κ. Βενιζέλος σαν Έλληνας θα έλεγε στις συνδιαλέξεις με την Τρόικα ένα «ΟΧΙ, δεν βάζω άλλους φόρους και χαράτσια στο Λαό μας. ΣΤΟΠ. Ή κάνετε αναδιαπραγμάτευση του χρέους με τουλάχιστον 50%-60% έκπτωση, ή πάμε για πτώχευση», κάτι που η ΕΕ προσπαθεί πάσει θυσία να αποφύγει, τουλάχιστον για την ώρα, γιατί φοβάται ότι θα έχει εκτός από την απώλεια εισπράξεων και σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις επί του Ευρώ.
Ήταν για μας η τελευταία ευκαιρία να παίξουμε τώρα αυτό το χαρτί με πιθανότητα επιτυχίας και όμως δεν το κάναμε.
Η 6η δόση είναι αποφασισμένη, ούτως ή άλλως, και όλες οι δήθεν πιέσεις της Τρόικας είναι άλλοθι απέναντι στους δανειστές μας, αλλά και για να βοηθηθεί η κλίκα του ΓΑΠ, που έχει γίνει χαλί για να μας πατάει και να μας εξευτελίζει όλος ο Κόσμος και όχι μόνον οι τοκογλύφοι. Ο κάθε Ευρωπαίος προπετής έλαβε το δικαίωμα να μας χλευάζει και να μας βρίζει δημοσίως, κατά τον πιο απαράδεκτο και προσβλητικό τρόπο. Γίναμε ο περίγελος της Οικουμένης.
Ο κ. Βενιζέλος, και οι συν αυτώ, είχε την ευκαιρία να αποφύγει την περαιτέρω ταπείνωσή μας, απαλλάσσοντας το Λαό μας από τις ολέθριες συνέπειες των καταραμένων Μνημονίων, που αυτός και ο προκάτοχός του Παπακωνσταντίνου υπέγραψαν, προφανώς χωρίς καν να διαβάσουν το περιεχόμενό τους, αλλά δεν το έπραξε. Τουναντίον, συναίνεσε να επιβληθούν επιπλέον μέτρα οικονομικής εξαθλίωσης των Ελλήνων.
Τέτοιοι προδότες της εμπιστοσύνης του λαού μας σε μια Κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν για τις πράξεις τους, όχι μόνον με μαύρο στις επικείμενες εκλογές. Αν δεν το κάνουμε, είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Πολύ φοβούμαι όμως ότι με την 6η δόση, που θα πλασαριστεί στο λαό μας ως μεγάλο κατόρθωμα και συνέπεια της επιτυχούς πολιτικής της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, θα παραπλανηθούν και πάλι πολλοί συμπατριώτες μας με το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», ψηφίζοντάς τους και με τη βοήθεια του ρευστού της 6ης δόσης θα μας καθίσουν και πάλι στο σβέρκο συνεχίζοντας τον αφανισμό μας.
Η μόνη λύση που διαβλέπω είναι: 1) άμεση απομάκρυνση του ΓΑΠ και της κλίκας του από την Κυβέρνηση ή με εκλογές ή δια της βίας και εάν είναι δυνατόν προ της καταβολής της 6ης δόσης, 2) άμεση αναδιαπραγμάτευση από τη νέα Κυβέρνηση των Μνημονίων με όρους που επιτρέπουν να εξέλθει η χώρα μας από την ολέθρια θέση που την έχει οδηγήσει η Κλίκα ΓΑΠ, και 3) παραδειγματική τιμωρία αυτής της Κλίκας, άλλως θα μείνουμε αιώνια ραγιάδες, γιατί ο ραγιαδισμός θα ισοπεδώσει την εθνική μας υπόσταση. Τα αρπακτικά, οι γείτονές μας και φίλοι του ΓΑΠ, είναι ήδη έτοιμοι να εισβάλλουν στη χώρα μας…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube