Γενικά θέματα 20 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεχίζονται οι λεονταρισμοί της Τουρκίας – Έκαναν άσκηση ανοικτά της Κύπρου

Οι λεονταρισμοί Ερντογάν συνεχίζονται! Μετά από το νέο αμερικανικό χαστούκι χθες στη Νέα Υόρκη η εκνευρισμένη Άγκυρα προχώρησε σε μία ακόμη πρόκληση.Εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία ενημέρωνε ότι θα έκανε αεροναυτική άσκηση νότια της Κύπρου και εντός του FIR Λευκωσίας. Η ΝΟΤΑΜ απορρίφθηκε αλλά η Άγκυρα αγνοώντας κάθε έννοια νομιμότητας ,εστειλε μια κορβέτα,μία φρεγάτα και οκτώ F-16 στη περιοχή.Επί δύο ώρες εκτελούσαν ασκήσεις και μετά αποχώρησαν. Πόσο κοντά έφθασαν στην εξέδρα της Noble Energy; 50 ναυτικά μίλια! Δεν τόλμησαν να κάνουν τίποτα παραπάνω. Γι΄ αυτό και μιλάμε για λεονταρισμούς.

Χθες στη Νέα Υόρκη ο Τούρκος ΥΠΕΞ πήρε το μήνυμα από τη Χίλαρι Κλίντον και ήταν απογοητευτικό:”Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου στις έρευνες”,επανέλαβε ορθά,κοφτά η αμερικανίδα ΥΠΕΞ.Μετά απ΄ αυτό είχαμε τη σπασμωδική αντίδραση της Άγκυρας με την αεροναυτική συνεργασία νότια της Κύπρου.
http://www.onlycy.com/


Αμερικανίδα Βουλευτής: Ψευδοπαλληκαρισμοί οι απειλές της Τουρκίας

 Οι προειδοποιήσεις της Τουρκίας κατά της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ ή κατά της εκμετάλλευσης των υποθαλάσσιων φυσικών πόρων της Κύπρου ακούγονται σαν ψευδοπαλληκαρισμοί και αποτελούν απλά ακόμα μια προσπάθεια της Τουρκίας να παγιώσει την παράνομη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου, αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η Αμερικανίδα βουλευτής Σέλλι Μπέρκλεϊ.Η κ. Μπέρκλεϊ επισημαίνει πως “αντί να συναινεί σε αυτή τη συμπεριφορά, η διεθνής κοινότητα πρέπει να καλέσει την Τουρκία να τερματίσει πάραυτα την κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου και τη χρήση τακτικών εκφοβισμού κατά του κράτους του Ισραήλ, της Κυπριακής Δημοκρατίας και άλλων στην κοινότητα της Μεσογείου“.
http://www.onlycy.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube