Weather Icon
Γενικά θέματα 1 Σεπτεμβρίου 2011

Αλλαγή συνόρων στο Κόσοβο προτείνει Αυστριακός διπλωμάτης

Ο αυστριακός διπλωμάτης και ειδικός συντονιστής του Συμφώνου Σταθερότητας για τη Νοτιανατολική Ευρώπη Έρχαρντ Μπούσεκ, δήλωσε η Σερβία θα πρέπει να καταθέσει πρόταση για αλλαγή των συνόρων στο Κόσοβο.
«Θα ήταν η καλύτερη λύση για τις δύο πλευρές και η πρόταση για διχοτόμηση θα έπρεπε να υποβληθεί απευθείας στις αρχές του Κοσόβου και να συζητηθεί η εξεύρεση λύσης», δήλωσε στο περιοδικό «Novi» ο Έρχαρντ Μπούσεκ, πρώην αντικαγκελάριος της Αυστρίας.

Πρόσθεσε δε ότι η διεθνής κοινότητα θα προσυπόγραφε τη λύση αυτή, αν συμφωνούσαν το Βελιγράδι και η Πρίστινα.
Ο Αυστριακός διπλωμάτης ομολόγησε ότι η ιδέα αλλαγής συνόρων δεν είναι δημοφιλής σε Ευρώπη και ΗΠΑ, αλλά όπως πιστεύει «οι Βρυξέλλες και η Ουάσινγκτον τονίζουν ότι τα σύνορα δεν μπορούν να αλλάξουν, αλλά αν συμφωνήσουν η Πρίστινα και το Βελιγράδι, τότε θα συμφιλιωθούν με την ιδέα». .
Για τη σερβική πλευρά είπε «στους Σέρβους φίλους θέλω να πω ότι δεν μπορούν πάντα να παίρνουν αυτά που επιθυμούν. Δεν είναι εύκολο, πρέπει να παραιτηθούν από την πολιτική ότι το Κόσοβο είναι ιερή σερβική γη, αλλά πρέπει να κοιτάξουν προς το μέλλον. Η οικονομική και κοινωνική ευημερία της Σερβίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=306091 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube