REAL TIME |

Γενικά θέματα 24 Αυγούστου 2011

Έφεσος.(EFES)- Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η αρχαία πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των τουριστών

Έφεσος.(EFES)- Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η αρχαία πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των τουριστών

Οι Ίωνες ήταν ένα από τα τέσσερα αρχαία ελληνικά φύλα . Το 1100 π.Χ. περίπου κατά την αρχή της γεωμετρικής περιόδου, που σηματοδοτήθηκε από την κάθοδο των Δωριέων, οι ανακατατάξεις στο εσωτερικό της Ελληνικής χερσονήσου τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν μεγάλο μέρος της περιοχής στην οποία ζούσαν. Μετακινήθηκαν και πρός  τα ανατολικά δημιουργώντας αποικίες .Στην αρχαιότητα, η Ιωνία ήταν η περιοχή της Μικράς Ασίας η οποία περιλάμβανε τις Ιωνικές αποικίες. Η περιοχή αυτή περιοριζόταν στο κεντρικό τμήμα της ανατολικής ακτής του Αιγαίου απέναντι από τα νησιά Χίο και Σάμο. Σταδιακά η Ιωνία ταυτίστηκε με ολόκληρη την περιοχή των ανατολικών παραλίων του Αιγαίου λόγω της μεγαλύτερης εμβέλειας των Ιωνικών πόλεων έναντι των άλλων ελληνικών πόλεων της περιοχής αυτής.*Οι  σημαντικότερες αποικίες στην Ιωνία ήταν η Μίλητος και η Έφεσος. Το 53 π.Χ. έρχεται για πρώτη φορά στην Εφέσου ο Απόστολος Παύλος, ο οποίος έζησε 3 χρόνια στην πόλη. Επίσης στη πόλη έζησε κι ο Ευαγγελιστής Ιωάννης. Κατά την παράδοση η Θεοτόκος απεβίωσε στην πόλη.
Ακολουθεί  άρθρο της Φωνής της Τουρκίας του βασικού Προπαγανδιστικού μέσου του Τουρκικού κράτους
Επίσκεψη πλήθους τουριστών δέχεται η αρχαία πόλη της Έφεσου («EFES»). Επίκεντρο ενδιαφέροντος αποτελεί για τους τουρίστες που ρέουν από όλες τις γωνιές του κόσμου, η αρχαία πόλης της Έφεσου «Efes» στην υποδιοίκηση της Selçuk –İzmir, προσφέροντας ένα παρελθόν των 9 χιλιάδων χρόνων.
Η ιστορία της αρχαίας πόλης ανάγεται πριν από 7 χιλιάδες χρόνια π.χ. σύμφωνα με τις αρχαιολογικές ανασκαφές που συνεχίζονται εδώ και 160 χρόνια.
Οι αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν εις φως μονάχα το 20% του πλούτου του αρχαίου κόσμου στην πόλη , η οποία κατακτά την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών μετά από το Παλάτι Topkapı και το Μουσείο της Αγίας Σοφίας. Σε 14 χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά ανέρχεται ο αριθμός των επισκεπτών την καλοκαιρινή σαιζόν. Το ετήσιο εισόδημα του ταμείου φτάνει σε 19 εκατομμύρια λίρες.Τελευταία έχει σημείωση ιδιαίτερη ανάπτυξη ο τουρισμός των επισκεπτών που έρχονται με κρουαζιερόπλοια στην İzmir.. Εντός της αρχαίας πόλης Εφέσου (Efes) παίρνουν μέρος και τα Σπίτια Yamaç που βρίσκονται υπό ειδική προστασία που έλκουν κάθε χρόνο περίπου 80 χιλιάδες επισκέπτες.

*Απο την Βικιπαίδεια 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube