Weather Icon
Γενικά θέματα 10 Αυγούστου 2011

Βορειοκορεατικά πυρά κοντά στα σύνορα με τη Ν.Κορέα

Βορειοκορεατικά πυρά κοντά στα σύνορα με τη Ν.Κορέα


Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πυρά πυροβολικού ανοικτά νοτιοκορεατικού νησιού σήμερα στο πλαίσιο μιας κατά τα φαινόμενα ναυτικής άσκησης, ανακοίνωσε στη Σεούλ κυβερνητικός αξιωματούχος και μετέδωσαν τα νοτιοκρεατικά μέσα ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ‘Αμυνας είπε ότι οβίδες ερρίφθησαν ανοικτά του νησιού Γιονγκπιόνγκ, κοντά στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο Κορεών, στην Κίτρινη Θάλασσα, αλλά δεν είναι σαφές αν ερρίφθησαν εντός των νοτιοκορεατικών χωρικών υδάτων.

To νοτιοκορεατικό Πολεμικό Ναυτικό απάντησε με πυρά πυροβολικού, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.Το υπουργείο ‘Αμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές του Τύπου που δημοσιεύονται τη στιγμή που η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είχε κάπως εκτονωθεί από τα τέλη Ιουλίου.

Τρεις πυροβολισμοί ακούστηκαν. Μια οβίδα έπεσε κοντά στη Γραμμή του Βορείου Ορίου (NLL), μετέδωσε το Yonhap επικαλούμενο στρατιωτικό αξιωματούχο. Σύμφωνα με το Yonhap, η ρίψη των οβίδων άρχισε στις 14:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Κύπρου). Αλιευτικά σκάφη στην περιοχή κλήθηκαν να επιστρέψουν στα λιμάνια και οι κάτοικοι του νησιού έτρεξαν στα καταφύγια που έχουν κατασκευαστεί για έκτακτες καταστάσεις, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/22627 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube