Weather Icon
Γενικά θέματα 4 Αυγούστου 2011

Αποσταθεροποίηση της χώρας θα μπορούσε να προκαλέσει ενδεχόμενη διαίρεση του Κοσόβου, υποστήριξε ο Αλί Αχμέτι

Του ανταποκριτή μας Ν. Φραγκόπουλου
Αποσταθεροποίηση της ΠΓΔΜ θα μπορούσε να προκαλέσει ενδεχόμενη διαίρεση του Κοσόβου, υποστήριξε ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ DUI, Αλί Αχμέτι, σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση της Πρίστινας (RTK). «Εάν υπάρξουν προφάσεις για αλλαγές των συνόρων, εάν υπάρξουν προφάσεις για επιβολή νέας τάξης πραγμάτων, για τη διαμόρφωση μιας διαφορετικής κατάστασης από τη σημερινή, εγώ δεν μπορώ να αναλάβω κανενός είδους ευθύνη για τη διαφύλαξη της ειρήνης στη Μακεδονία, δεδομένου ότι υπό τέτοιες συνθήκες οι άνθρωποι αυτοοργανώνονται, έχουν τις δικές τους κατευθύνσεις, όπως ακριβώς συνέβη το ’90, το ’99 και το 2001», ανέφερε ακόμη ο κ. Αχμέτι, το κόμμα του οποίου συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της ΠΓΔΜ.
«Πιστεύω πως αν εμφανιστούν παρόμοιες καταστάσεις και οδηγηθούν εκτός ελέγχου, κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη, ούτε να εγγυηθεί πως οι Αλβανοί στο σύνολό τους δεν θα οργανωθούν συλλογικά, σε περίπτωση που κινδυνεύσουν συνολικά», πρόσθεσε.

Ο κ. Αχμέτι υποστήριξε τις ενέργειες της κυβέρνησης στην Πρίστινα για να θέσει υπό τον έλεγχό της δύο συνοριακές διαβάσεις στο βόρειο Κόσοβο.

«Νομίζω πως οι αρχές του Κοσόβου έχουν ενεργήσει σωστά και έχουν την υποστήριξη των Αλβανών της Μακεδονίας όσον αφορά τις ενέργειες τους. Πιστεύω ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επικράτεια του κράτους. Πιστεύω πως η κυβέρνηση του Κοσόβου θα πρέπει να ενθαρρύνεται για να μην προβεί σε παραχωρήσεις» ανέφερε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube