Γενικά θέματα 3 Αυγούστου 2011

Πωλούν εκκλησία οι Τούρκοι

ENANTIτου ποσού των 400 χιλιάδων δολαρίων πωλείται, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Τurkiye, η εκκλησία των Αρχαγγέλων στα Μουδανιά της Προύσας. Η Τurkiye στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο «Εκκλησία προς πώληση από τον ιδιοκτήτη της» αναφέρει πως η εκκλησία των Αρχαγγέλων, που είναι 1227 ετών, αναζητά νέο ιδιοκτήτη έναντι 400 χιλ. δολαρίων. Οπως αναφέρεται, ο ιδιοκτήτης της εκκλησίας την πουλάει, επειδή δεν δίδεται άδεια αναπαλαίωσης στα ιστορικά μνημεία και αυτή είναι η τρίτη παλαιότερη εκκλησία του κόσμου.
Η εκκλησία κατασκευάστηκε από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο Πορφυρογέννητο ΙV, μεταξύ 780-797 μ.Χ., και είχε αγοραστεί πριν από 10 χρόνια, από τον επιχειρηματία Μετέ Γιαλτσίν, ο οποίος θέλησε να κάνει αναπαλαίωση, αλλά οι Αρχές δεν του το επέτρεψαν και ως εκ τούτου θέλει να την πουλήσει. Σύμφωνα με την εφημερίδα, έγινε πρόταση στον Πατριάρχη Φαναρίου Βαρθολομαίο που την επισκέπτεται κάθε χρόνο, να την αγοράσουν, αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή.
http://www.philenews.com/digital/ 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube