REAL TIME |

Weather Icon

Γιούνκερ: «Είμαστε πολύ κοντά σε λύση» στο θέμα των εγγυήσεων

Γιούνκερ: «Είμαστε πολύ κοντά σε λύση» στο θέμα των εγγυήσεων

Η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος εξαρτάται από την αποφασιστικότητα και τη συνέπεια των ελληνικών αρχών, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Βέβαιος ότι το θέμα των εγγυήσεων δεν θα παρεμποδίσει την υλοποίηση του δεύτερου δανείου προς την Ελλάδα εμφανίστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η ομάδα εργασίας της ευρωζώνης επεξεργάζεται πρόταση η οποία θα ικανοποιήσει όλα τα κράτη μέλη».
Σε παρέμβασή του στην έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ζ αν Κλοντ Γιούνκερ αφού εξέφρασε την αντίθεσή του σε διμερείς συμφωνίες οι οποίες δεν είναι βιώσιμες, υπογράμμισε ότι αναζητείται μια άλλη λύση.
«Είμαστε πολύ κοντά σε λύση», διεμήνυσε ο πρόεδρος του Eurogroup, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το θέμα των εγγυήσεων δεν θα σταθεί εμπόδιο στην οριστικοποίηση του νέου προγράμματος για την Ελλάδα.
Αναγνώρισε βέβαια ότι το φιλανδικό αίτημα για την παροχή εγγυήσεων ήταν γνωστό πριν από τη Σύνοδο της 21ης Ιουλίου και αναγνώρισε ότι οι ηγέτες του ευρώ οχυρώθηκαν πίσω από «μια γενικόλογη διατύπωση» προκειμένου να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα.
Σύμφωνα ακόμη με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος εξαρτάται από την αποφασιστικότητα και τη συνέπεια των ελληνικών αρχών.
Ο πρόεδρος τoυ Εurogroυp τόνισε επίσης ότι η έκθεση της τρόικας που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα υπάρξει απόφαση της ευρωζώνης για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων.
ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube