Weather Icon
Ιταλία , Λιβύη 27 Αυγούστου 2011

Η Ιταλία έχει “αποδείξεις” ότι ο Μουαμάρ Καντάφι σχεδίαζε να μετατρέψει σε “κόλαση” το μικρό νησί Λαμπεντούζα

Η Ιταλία έχει “αποδείξεις” ότι ο Μουαμάρ Καντάφι σχεδίαζε να μετατρέψει σε “κόλαση” το μικρό νησί Λαμπεντούζα στέλνοντας εκεί με πλοιάρια απελπισμένους αφρικανούς μετανάστες, για να εκδικηθεί για τη συμμετοχή της Ρώμης στο συνασπισμό που πολέμησε το καθεστώς του, τονίζει ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα του Βατικανού Avvenire.


“Η Ιταλία έχει αποδείξεις ότι ο Καντάφι είχε δώσει εντολές να μετατραπεί σε κόλαση η Λαμπεντούζα. Υπάρχουν αποδείξεις ότι έδωσε εντολή να σταλούν χιλιάδες απελπισμένοι αφρικανοί μετανάστες στο νησί για να το βυθίσουν στο χάος”, τόνισε.

Η Ιταλία υποπτευόταν πάντα ότι ο λίβυος ηγέτης χρησιμοποιούσε τη λαθρομετανάστευση ως όπλο για να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Συμφωνία που είχε επιτευχθεί ανάμεσα στον Καντάφι και τη Λιβύη να αποστέλλονται πίσω στη Λιβύη οι λαθρομετανάστες πριν εισέλθουν στα ιταλικά χωρικά ύδατα, είχε περιορίσει τα κύματα των λαθρομεταναστών ως τη λιβυκή εξέγερση στις αρχές του έτους οπότε έπαψαν οι αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι και εκδηλώθηκε νέο κύμα λαθρομετανάστευσης προς την Ιταλία.

“Έχουμε στα χέρια μας τρομερά μηνύματα που σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας. Έχουμε αποδείξεις για εντολές της κυβέρνησης Καντάφι να βουλιάξει από αφρικανούς λαθρομετανάστες η Λαμπεντούζα. Έχουμε αποδείξεις που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε”, τόνισε ο ιταλός ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με το Φρατίνι, η Ιταλία έχει επίσης στα χέρια της “μηνύματα” που δείχνουν ότι οι λιβυκές αρχές είχαν δώσει εντολές να ντύνουν τους νεκρούς στρατιώτες με πολιτικά για να κατηγορούν το ΝΑΤΟ για θανάτους αμάχων.

Ο Φρατίνι τόνισε ότι στην Ιταλία έχουν φθάσει περίπου 50.000 μετανάστες από τις αρχές του έτους.

Τις εντολές να μεταφερθούν στη Λαμπεντούζα χιλιάδες απελπισμένοι αφρικανοί έδωσε ο ίδιος ο Καντάφι, δήλωσε στο ιταλικό ραδιόφωνο ο λίβυος πρεσβευτής στην Ιταλία, ο οποίος προσχώρησε στο στρατόπεδο των εξεγερμένων το Φεβρουάριο.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν πνιγεί στην προσπάθειά τους να φθάσουν στη Λαμπεντούζα από τη Βόρεια Αφρική από τότε που ξέσπασαν οι συγκρούσεις στη Λιβύη, το Φεβρουάριο.
http://www.e-typos.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube