πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 11 Αυγούστου 2011

Συμφωνία πολιτικής Ανοικτών Ουρανών μεταξύ ΗΠΑ και ΠΓΔΜ-Αυξήθηκε η απασχόληση στην ΠΓΔΜ χάρη στη βοήθεια των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και  η ΠΓΔΜ, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, κατέληξαν πρόσφατα σε συμφωνία Ανοικτών Ουρανών η οποία θα επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες των δύο χωρών να επιλέγουν δρομολόγια, προορισμούς και τις τιμές, τόσο για τις υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών αλλά και εμπορευμάτων, με βάση τη ζήτηση των καταναλωτών και τις συνθήκες της αγοράς. Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη συμφωνία αερομεταφορών μεταξύ των δύο χωρών.
“Με την επίτευξη συμφωνίας για μια ανοιχτή αγορά για τις υπηρεσίες αεροπορικών μεταφορών σήμερα, θέτουμε τις βάσεις για ταξίδια και το εμπόριο μεταξύ των ΗΠΑ και της ΠΓΔΜ για το μέλλον», δήλωσε ο οι Ηνωμένες Γραμματέας Μεταφορών των ΗΠΑ κ. Ray LaHood και πρόσθεσε ότι «χαιρετίζουμε την ΠΓΔΜ ως συνεργάτη μας στους Ανοικτούς Ουρανούς».

Οι συμφωνίες ανοιχτών ουρανών επιτρέπουν απεριόριστη πρόσβαση στις αεροπορικές εταιρείες της κάθε πλευράς να πετάξουν προς και από τα εδάφη της άλλης χώρας χωρίς περιορισμό όσον αφορά στο πόσο συχνά οι μεταφορείς θα πετούν, το είδος των αεροσκαφών που θα χρησιμοποιούν και τις τιμές που θα χρεώνουν. Η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ αμέσως μετά την υπογραφή της.

Επί του παρόντος, καμία αεροπορική εταιρεία της ΠΓΔΜ δεν έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Οι αεροπορικές εταιρίες των ΗΠΑ προσφέρουν αρκετά δρομολόγια στην γύρω περιοχή, μιας και πρόσφατα υπεγράφη αντίστοιχη συμφωνία και με την Κροατία. Η ΠΓΔΜ είναι η 103η χώρα που έχει υπογράψει τέτοια συμφωνία με τις ΗΠΑ. Πρόσφατα δε υπόγραψαν και με το Κατάρ.
http://www.traveldailynews.gr/news/article/50965

Αυξήθηκε η απασχόληση στην ΠΓΔΜ χάρη στη βοήθεια των ΗΠΑ

 Balkans.com Business News Αντιπροσωπεία της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ θα επισκεφθεί το Κέντρο Νέων Επιχειρήσεων στην πόλη Μπίτολα, που ανήκει στο πρόγραμμα για ανεμπόδιστη επιχειρηματική ανάπτυξη, του οποίου στόχος είναι να επιταχυνθεί η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής Pelagonija, βοηθώντας κατά κύριο λόγο της μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Το υψηλό ποσοστό ανεργίας στην ΠΓΔΜ αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Brian Aggler, από την πρεσβεία των ΗΠΑ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ χορήγησε δάνειο ύψους 1,3 εκατ. δολαρίων, που προορίζεται για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Κέντρου Νέων Επιχειρήσεων στη Μπίτολα, με στόχο να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Το τριετές πρόγραμμα υποστηρίζεται από κρατική αμερικανική επιχορήγηση ύψους 1,3 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube