Weather Icon
Γενικά θέματα 19 Αυγούστου 2011

Η Τουρκία σχεδιάζει να ανοίξει δημόσια σχολεία στο Κοσσυφοπέδιο

Ινστιτούτο (Κέντρο Πολιτισμού) Yunus Emre στην Αγκυρας

O Τούρκος Υπουργός Παιδείας Ομέρ Ντιντσέρ επισκέφτηκε την ΠΓΔΜ (Ολα τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν την ΠΓΔΜ  ως “Μακεδονία” ) όπου είχε συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογο του Pance Kralev και κατόπιν επισκέφτηκε το Κόσοβο.Σταθμός κατά την επίσκεψη του στο Κόσοβο αποτέλεσε το Τουρκικό Ινστιτούτο Yunus Emre στο Πρίζρεν και συναντήθηκε με τους Τούρκους εκπαιδευτικούς και μαθητές του. O Τούρκος Yπουργός Παιδείας Ομέρ Ντιντσέρ δήλωσε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να ανοίξει δημόσια σχολεία στο Κοσσυφοπέδιο αλλά και σε άλλες χώρες στα Βαλκάνια, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι πρόθυμη να βελτιώσει τη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Παιδείας των δύο χωρών (Τουρκίας-Κοσόβου).
Σε ομιλία του στο Ινστιτούτο (Κέντρο πολιτισμού)Yunus Emre αναφέρθηκε στο ότι στο γεγονός ότι στην Ιστορία που διδάσκονται οι μαθητές του Κοσσυφοπεδίου οι Οθωμανοί και οι Αλβανοί καταγράφονται ως κατακτητές και βάρβαροι, η Τουρκική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αλλάξει ο χαρακτηρισμός αυτός.

Στο Πρίζρεν είναι συγκεντρωμένη η πλειοψηφία των Τούρκων που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο.Ο Τούρκος Υπουργός επισκέφτηκε τα γραφεία του Δημοκρατικού Τουρκικού Κόμματος (KTDP) του Κοσσυφοπεδίου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube