REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 10 Αυγούστου 2011

Χουριέτ: Ο ΓΓ των ΗΕ υποστήριξε την Τουρκία Βλέπουν πολυμερή διεθνή διάσκεψη με τη συμμετοχή και των εγγυητριών χωρών

Χουριέτ: Ο ΓΓ των ΗΕ υποστήριξε την Τουρκία


Η τουρκική εφημερίδα ”Χουριέτ” δημοσιεύει στις εσωτερικές σελίδες ανταπόκριση του Ομέρ Μπιλγκέ από τα κατεχόμενα με τον τίτλο «Προθεσμία στην Κύπρο μέχρι τέλος του έτους» και τον υπέρτιτλο «Ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών υποστήριξε την Τουρκία».

Στην ανταπόκριση αναφέρεται ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ στην έκθεσή του προς το ΣΑ τόνισε ότι προτίθεται μετά τις συνομιλίες των δύο πλευρών μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, να οργανώσει, μια πολυμερή διεθνή διάσκεψη με τη συμμετοχή και των εγγυητριών χωρών (Τουρκία, Ελλάδα, Βρετανία).

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στη σχετική έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ.

Η ”Χουριέτ” δημοσιεύει δεύτερη ανταπόκριση του Ομέρ Μπιλγκέ από τα κατεχόμενα με τον τίτλο «Οι Ε/κ χαρακτήρισαν την Τουρκία αναιδή».

Στην ανταπόκριση αναφέρεται ότι η νέα ΥΠΕΞ Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή ”χάλασε και αυτή τη γλώσσα της” μετά τον Ισραηλινό Υπουργό, μιλώντας για την Τουρκία.

Η νέα Υπουργός χαρακτήρισε, όπως αναφέρεται, ως «νταηλίκι» την αντίδραση της Τουρκίας για τις γεωτρήσεις που σχεδιάζουν να κάνουν στην ανατολική Μεσόγειο τον Οκτώβριο και χαρακτήρισε την Τουρκία «αναιδή». Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στις δηλώσεις της κ. Μαρκουλλή.

Η ίδια είδηση καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του CNN Turk με τον τίτλο «Η νέα Ε/κ ΥΠΕΞ χάλασε το στόμα της».

Στο θέμα κάνει ειδησεογραφική αναφορά και η ”Τζουχουριέτ” σε μικρό μονόστηλο των εσωτερικών σελίδων με τον τίτλο ”Απάντηση στην Τουρκία για το πετρέλαιο”.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/22660 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube