Weather Icon
Γενικά θέματα 9 Αυγούστου 2011

Εξαπλώνονται οι ταραχές στην Αγγλία

Εξαπλώνονται και σε άλλες πόλεις οι ταραχές που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σήμερα στο Λονδίνο. Επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον για να προεδρεύσει έκτακτης σύσκεψης για τα επεισόδια.

Σοβαρά επεισόδια με εμπρησμούς και λεηλασίες καταστημάτων και άλλων κτιρίων σημειώνονται από αργά το βράδυ στο Μπέρμιγχαμ, το Μπρίστολ και το Λίβερπουλ, την ώρα που εστίες βίας ξεπηδούν σε όλο και περισσότερες γειτονιές του Λονδίνου.
Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί μεγάλα καταστήματα και αποθήκες ηλεκτρονικών ειδών (πχ στο Ενφιλντ του βόρειου Λονδίνου) και σούπερ μάρκετ (στο Έσεξ), καθώς και ένα αστυνομικό τμήμα στο Μπέρμιγχαμ (στη Holyhead Road, Handsworth) ενώ η αστυνομία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί ανάπτυξης τεθωρακισμένων οχημάτων σε Εaling και Clapham Junction.
Τα βρετανικά μέσα μεταδίδουν εικόνες από τις λεηλασίες και τις καταστροφές από ομάδες κουκουλοφόρων στο Ealing του δυτικού Λονδίνου, στο Camden (βόρειο Λονδίνο) και στο Croyden (προάστιο του νότιου Λονδίνου).
Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία ο συλλήψεις σε σχέση με τα επεισόδια ξεπερνούν τις 330. Σε 69 εκ των συλληφθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Εν τω μεταξύ τρία άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι απόπειρας δολοφονίας αστυνομικού, ο οποίος τραυματίστηκε από διερχόμενο ΙΧ στο Μπρέντ (βορειοδυτικό Λονδίνο).
Πηγή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube