REAL TIME |

Weather Icon

Οργανα της νεοοθωμανικής προπαγάνδας; Εθελόδουλοι; Ραγιάδες;

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν από αφέλεια γινόμαστε όργανα της νεοοθωμανικής προπαγάνδας ή, λόγω ψυχολογικών τραυμάτων, επανερχόμαστε στην εθελοδουλεία και στο ραγιαδισμό.

Την ίδια ώρα που ο Κος Λάκης Βίγκας (μέλος της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης, εκπρόσωπος των μειονοτικών ιδρυμάτων στο πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων) εκθειάζει την προσωπικότητα  του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος με αποφασιστικότητα και με ηγετική παρέμβαση παρέκαμψε όλα τα εμπόδια και έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα  που αντιμετώπιζαν οι μειονότητες εδώ και πολλές δεκαετίες κάτι που αποτελεί κατά τον ίδιον προσπάθεια εναρμόνισης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία  το Αρμενικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΝewsAm
αναφέρει ότι η απόφαση Ερντογάν ελήφθη υπο τον φόβο τόσο απόφασης του ΕΔΑΔ ( Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)  όσο και ψηφίσματος του Αμερικανικού Κογκρέσου που θα εγκαλεί την Τουρκία για την διασφάλιση της χριστιανικής κληρονομιάς (συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Ποντίων και Σύρων) και την επιστροφή της στους  δικαιούχους της κατασχεθείσας εκκλησιαστικής περιουσίας.

Είναι οι Αρμένιοι μόνο που εγκάλεσαν τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα Φράνσις Ριτσιαρντόνε για τα ψεύδη που είπε στην Γερουσία  όσον αφορά στη λειτουργία των Χριστιανικών Εκκλησιών σήμερα στην Τουρκία. (Ο κ. Ριτσιαρντόνε εκλήθη στη Γερουσία και σε ερώτηση που του έγινε δήλωσε ότι « οι περισσότερες από τις Χριστιανικές Εκκλησίες που λειτουργούσαν στην Τουρκία πριν από το 1915 εξακολουθούν να λειτουργούν και σήμερα». Δυστυχώς από ελληνικής πλευράς δεν υπήρξε οποιαδήποτε αντίδραση προς αποκατάσταση της αλήθειας, την οποία υπερασπίστηκαν μόνο οι Αρμένιοι.)

Ενενήντα έξι χρόνια μετά τη γενοκτονία σε βάρος των Αρμενίων, των Ελλήνων, και των Ασσυρίων το διάταγμα αυτό είναι ένα προπέτασμα καπνού για να αποφύγει τις πολύ ευρύτερες συνέπειες των βάρβαρων αυτών πράξεων υποστηρίζει το Αρμενικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube