Weather Icon
Γενικά θέματα 15 Αυγούστου 2011

Βαρύ το φορτίο του νέου αρχηγού ΓΕΕΦ

Του Πέτρου Σαββίδη

Ονέος Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης αναλαμβάνει βαρύ φορτίο στους ώμους του αφού, για να επιτύχει στο άκρως σημαντικό έργο του, θα πρέπει με αποφασιστικότητα και εντιμότητα να αναλάβει τα ηνία της ΕΦ και με όραμα να οδηγήσει τη Δύναμη στην αξιοπρέπεια που της αξίζει. Με τη συνεργασία ικανών Κυπρίων αξιωματικών (αρκετοί εκ των οποίων εξοστρακίστηκαν από το ΓΕΕΦ), να χαράξει την εξελικτική πορεία για τον σημαντικό αυτό πολιτειακό οργανισμό, βασισμένη αποκλειστικά σε επιχειρησιακά κριτήρια και τίποτε άλλο, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την αξιοπρέπεια του προσωπικού της ΕΦ και την τιμή του κυπριακού ελληνισμού: ?Να τερματίσει οριστικά τις ιδιοτελείς πολιτικές παρεμβάσεις στο επιχειρησιακό έργο της ΕΦ και την ευτελή χειραγώγηση της ηγεσίας της από τους κομματικούς μηχανισμούς.

?Να αποκαταστήσει την αξιοπιστία στη διοικητική πυραμίδα και ειδικά την απολεσθείσα εμπιστοσύνη των αξιωματικών και των στελεχών της ΕΦ προς τους προϊσταμένους τους. Αποτελεί κοινό μυστικό εντός της ΕΦ ότι διάφοροι ανώτεροι (Συνταγματάρχες) και ανώτατοι αξιωματικοί της Δύναμης, είναι εγκληματικά ανεπαρκείς. Η υπηρεσία ας αναλάβει επιτέλους σιωπηλά την απομάκρυνσή τους και ας προωθήσει την προαγωγή πολλών άλλων αρίστων αξιωματικών που παραμένουν καθηλωμένοι σε χαμηλότερους βαθμούς για πολλά χρόνια.

?Να αποφύγει τις «συμβουλές» των διαφόρων εμφανιζόμενων καλοθελητών αξιωματικών (ΓΕΕΦ και ΥΠΑΜ) που θα τον προσεγγίσουν, δήθεν για το υποτιθέμενο όφελος της υπηρεσίας. Ο καλύτερος σύμβουλος του κάθε Αρχηγού είναι το ίδιο το αρχείο της ΓΕΕΦ (σχέδια, επιχειρήσεις, πληροφορίες μάχης, κοκ) το οποίο θα πρέπει να μελετήσει ενδελεχώς για να αποκτήσει ο ίδιος προσωπική άποψη και ειδικά κρίση για τις επιχειρησιακές ιδιαιτερότητες της ΕΦ.

?Να μελετήσει τα καταρτισθέντα σχέδια αναδιοργάνωσης της ΕΦ πριν την ανάληψη της προεδρίας από την κυβέρνηση Χριστόφια (2008). Η υποτιθέμενη αναδιοργάνωση της ΕΦ από τον κομματικό μηχανισμό του ΑΚΕΛ (ανεξέλεγκτη εγκατάλειψη φυλακίων, κλείσιμο μονάδων, συρρίκνωση επιχειρησιακού δόγματος, εγκατάλειψη εξοπλιστικών προγραμμάτων, κοκ)
υπήρξε εγκληματική και πρέπει να τερματιστεί οριστικά.

?Να απαιτήσει, στα πλαίσια των υποχρεώσεων και καθηκόντων του διορισμού του, από την Κυπριακή Κυβέρνηση αλλά και τη Βουλή των Αντιπροσώπων την αποδέσμευση των εξαιρετικά σοβαρών κονδυλίων που μαζεύτηκαν από το ΤΑΘ την τελευταία δεκαετία, και τη διάθεση των πόρων για νέα εξοπλιστικά προγράμματα και συντήρηση/αναβάθμιση των υφισταμένων.

Παράλληλα να διεκδικήσει την αποδέσμευση κονδυλίων για την άμεση πρόσληψη σημαντικού αριθμού μονίμων στελεχών για την αναζωογόνηση του προσωπικού της ΕΦ. ?Να αποφύγει την προκατάληψη ορισμένων προκατόχων του (και ειδικά το φόβο της Αθήνας) ότι η Κύπρος θα οδηγήσει την Ελλάδα σε περιπέτειες.

Το ΓΕΕΘΑ θα πρέπει να κατανοήσει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί το προκεχωρημένο φυλάκιο των στρατηγικών συμφερόντων του Ελληνισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί ζωτικό παράγοντα για την επιβίωση πλέον της ίδιας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Βαρύτατο το φορτίο της ευθύνης που αναλαμβάνει ο Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης. Στις κρίσιμες μέρες που διανύουμε, ευχόμαστε στον νέο Αρχηγό κάθε επιτυχία στο εξαιρετικά δύσκολο έργο του, με την υπενθύμιση ότι, μετά την εγκληματική καταστροφή της 11ης Ιουλίου, η αρχηγία του αποτελεί την τελευταία ευκαιρία διάσωσης της Εθνικής Φρουράς από την εγκληματική πορεία που την οδήγησαν οι ιδιοτελείς κομματικές παρεμβάσεις και διάφοροι ελληνοκάπηλοι και κυπριοκάπηλοι την τελευταία δεκαετία.
http://www.philenews.com/digital/ 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube