Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 24 Αυγούστου 2011

Λιβύη: Το ΝΑΤΟ κατάστρεψε 5.000 στόχους, περιλαμβανομένων 800 άρματα μάχης και πυροβόλα

Το ΝΑΤΟ έχει καταστραφεί από την έναρξη στα τέλη Μαρτίου της «αεροπορική εκστρατείας» του στη Λιβύη, περίπου 5.000 «νόμιμους» στόχους, περιλαμβανομένων 800 άρματα μάχης και όπλα πυροβολικού των δυνάμεων πιστών στον ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος τύπου της Ατλαντικής Συμμαχίας Oana Lungescu, υποστηρίζοντας ότι το τέλος του καθεστώτος «είναι κοντά».

«Η εκστρατεία ήταν πολύ αποτελεσματική. Σε πέντε μήνες καταφέραμε να διαλύσουμε μια πολεμική μηχανή που συσσωρεύτηκε για σχεδόν 42 χρόνια», ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
«Η αεροπορία των συμμαχικών δυνάμεων και των συνεργατών τους έχουν καταστρέψει περίπου 5.000 «νομίμους» στόχους, περιλαμβανομένων 800 άρματα μάχης και πυροβόλα. Το τέλος είναι κοντά. Για το καθεστώς Καντάφι, πρόκειται για το τελευταίο κεφάλαιο».
«Οι υποστηρικτές του διεξάγουν μια χαμένη μάχη», πρόσθεσε η κα Lungescu.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της επιχείρησης «Ενωμένου Προστάτη», ο Καναδός συνταγματάρχης Roland Lavoie, τόνισε ότι το θέμα ήταν μόνο «το πότε» θα εξαφανιστεί το καθεστώς οριστικά.
Ωστόσο, «δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε την προσοχή μας» ενάντια στις δυνάμεις πιστές στο συνταγματάρχη Καντάφι που συνεχίζουν να απειλούν τον άμαχο πληθυσμό», υπογράμμισε στην ομιλία του, αναφερόμενος στην εκτόξευση ενός πύραυλου Σκούντ το βράδυ της Δευτέρας κοντά στη Σύρτη, προπύργιο του καθεστώτος και την πατρίδα του ηγέτη της Λιβύης, προς τη Μισράτα που ελέγχεται από τους αντάρτες.

«Η αποστολή δεν έχει τελειώσει, η εντολή (του ΟΗΕ) ισχύει και το ΝΑΤΟ παραμένει σε επαγρύπνηση», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος.
Πηγή: RTL

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube