Weather Icon

Νότιο Κουρδιστάν: οι μάχες συνεχίζονται, το PJAK κατέχει τα σώματα εννέα Ιρανών στρατιωτών

Νότιο Κουρδιστάν: οι μάχες συνεχίζονται, το PJAK κατέχει τα σώματα εννέα Ιρανών στρατιωτών
του MaximeAzadi                                                18 Ιουλίου 2011 
Το Κόμμα για μια Ελεύθερη Ζωή στο Κουρδιστάν (PJAK) κατέχει τα σώματα εννέα Ιρανών στρατιωτών, δήλωσε εκπρόσωπος αυτής της ένοπλης οργάνωσης, καταγγέλλοντας την ιρανική εκστρατεία παραπληροφόρησης. Μια γυναίκα τραυματίστηκε στη διάρκεια βομβαρδισμών του ιρανικού πυροβολικού κατά κουρδικού χωριού.

Ο ιρανικός στρατός βομβάρδισε το χωριό Suni στο Qala Dize την Δευτέρα 17 Ιούλη, στην αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, καταστρέφοντας ένα σχολείο και ένα σπίτι και τραυμάτισε μια γυναίκα 27 ετών, δήλωσε ο Σαμάλ Bashiri, εκπρόσωπος του PJAK.
Οι βίαιες συγκρούσεις έλαβαν χώρα τη Δευτέρα στα σύνορα μεταξύ Sardasht και Piransahr, δύο πόλεων του ιρανικού Κουρδιστάν, κατά τη τρίτη ημέρα της στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου, σύμφωνα με κουρδικές πηγές.   Οι ιρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τέσσερις επιθέσεις κοντά στο Katuman, ένα χωριό στον όρο Καντίλ, αλλά αναγκάστηκαν να οπισθοδρομήσουν, σύμφωνα με αξιωματούχους του PJAK. 
«Τουλάχιστον 17 Ιρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν τη Δευτέρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του PJAK, υποστηρίζοντας ότι η οργάνωση κρατά τα σώματα εννέα Ιρανών στρατιωτών.
Το PJAK διαψεύδει το ιρανικό καθεστώς
Εξάλλου, σύμφωνα με τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης της περιοχής του Sardasht (ιρανικό Κουρδιστάν, βόρειο-δυτικό Ιράν), που αναφέρεται από το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, οι ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο τριών στρατοπέδων του Κουρδικού κινήματος που βρίσκονται σε ιρακινό έδαφος.
«Βοήθεια παρεχόταν στους τρομοκράτες από τρία στρατόπεδα στο εσωτερικό του Ιράκ και όλα τα στρατόπεδα έχουν πέσει στα χέρια των ιρανικών δυνάμεων, οι οποίες ελέγχουν όλη την περιοχή» δήλωσε ο συνταγματάρχης Delavar Ranjbarzadeh.
Ο εκπρόσωπος του PJAK κατήγγειλε αυτή την «παραπληροφόρηση», τονίζοντας ότι ο ιρανικός στρατός δεν κατέχει κανένα στρατόπεδο.
«Αντίθετα, ο στρατός αναγκάστηκε σε υποχώρηση από την αντίσταση των ανταρτών. Οι στρατιώτες βρίσκονται σήμερα εκτός των συνόρων» της αυτόνομης περιφέρειας του Κουρδιστάν,  δήλωσε ο Bashiri.
Το ιρανικό καθεστώς ανέφερε ένα νεκρό και τρεις τραυματίες από την πλευρά του, αλλά το PJAK ισχυρίζεται ότι ο στρατός κρύβει τις απώλειες του.
Κατά τις δύο πρώτες ημέρες, Σάββατο και Κυριακή, δεκάδες Ιρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τη κουρδική οργάνωση, που είχε ανακοινώσει το θάνατο επτά μαχητών κατά τη διάρκεια της μάχης.
Οι Ιρανοί δυσαρεστημένοι με την κουρδική συμμαχία
Το ιρανικό καθεστώς είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένο με τη διεύρυνση της συμμαχίας μεταξύ των Κούρδων από τέσσερις χώρες (Ιράν, Ιράκ, Συρία και Τουρκία), διευκρίνησε ο εκπρόσωπος του PJAK,  και ισχυρίστηκε ότι η ιρανική κυβέρνηση στέλνει επίσης μήνυμα προς την κοινή γνώμη της ότι «οι ξένοι θέλουν να διαιρέσουν τη χώρα» για να πάρει την υποστήριξη των διαμαρτυρομένων πολιτών.
Ενώ η κυβέρνηση της Βαγδάτης, οι κουρδικές αρχές και η διεθνής κοινότητα εξακολουθούν να σιωπούν για την παραβίαση των ιρακινών συνόρων από το ιρανικό στρατό, η μάχη συνεχίζεται για τρίτη ημέρα μεταξύ του PJAK και των ιρανικών δυνάμεων …
Πηγή μας

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube