Weather Icon

JSSNews: Τα νεαρά θύματα του Όσλο έκαναν εκστρατεία για το ρατσιστικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ

JSSNews: Τα νεαρά θύματα του Όσλο έκαναν εκστρατεία για το ρατσιστικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ
JSS στις 24 Ιουλίου 2011 
Ο Jonas Gahr Store, Υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας
Ο Τύπος είναι ομόφωνος για την ενοχή ενός μόνου άνδρα, υπεύθυνου για τις τρομερές σφαγές του Όσλο. Πρόκειται για τον Anders Behring Breivik που περιγράφεται ως «ψηλό ξανθό, γνήσιο Νορβηγό».

Η δεύτερη παρατήρηση μου  αφορά την ενοχή αυτού του ανθρώπου: «πως ένας και μόνος άνθρωπος μπορεί να εκτελέσει μια διπλή επίθεση με δύο αυτοκίνητα φορτωμένα με εκρηκτικά και, να διασχίσει το Όσλο σε 60 λεπτά;».
Ο Anders Behring Breivik

Ο Remy Marceau έκανε τις ίδιες ερωτήσεις στα σχόλια του άρθρου του, που δημοσιεύθηκε λίγες ώρες μετά την πρώτη επίθεση.

«Να μου εξηγήσει κανείς πώς ένας άνθρωπος μπορεί να σχεδιάσει και να εκτελέσει μια διπλή βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο, να ταξιδέψει μια ώρα, και στη συνέχεια να πάρει μια βάρκα για να επισκεφτεί ένα μικρό νησί (κάτω από 1/2 τετ. χλμ) στο οποίο θα βρισκόταν ο Πρωθυπουργός; Πως, βαριά οπλισμένος, μπορούσε να σφυροκοπήσει ασταμάτητα για περισσότερο από 95 λεπτά πριν να επέμβουν οι Ειδικές Δυνάμεις (χρειάστηκαν 95 λεπτά να φτάσουν στον ίδιο τόπο ενώ ο τύπος γράφει ότι ο ένοχος ο ίδιος έφτασε σε 60 λεπτά!). Επιπλέον, ένα άτομο μόνο του δεν θα μπορούσε να μεταφέρει το μεγάλο φορτίο πυρομαχικών που, υπολογίζουμε: ένα μεσαίας απόδοσης αυτόματο τουφέκι των 500 κτυπημάτων ανά λεπτό, βάρος 8 χλγ πυρομαχικών, ήτοι  4 χλγ ανά λεπτό σκοποβολής, και υποθέτοντας ότι πυροβόλησε το 25% του χρόνου, το ισοδύναμο περίπου 100 κιλά πυρομαχικών. 

Μας μαθαίνουν επίσης ότι θα είχε αγοράσει 6 τόνους λιπασμάτων λίγες εβδομάδες πριν από την επίθεση. Πώς,  μόνος του, θα μπορούσε να έχει φορτώσει αυτούς τους 6 τόνους λιπάσματος σε 4 διαφορετικά αυτοκίνητα (η πυκνότητα του νιτρικού αμμωνίου είναι 850, ήτοι 7 κυβ. μ), γνωρίζοντας ότι ένα Ι.Χ. έχει εσωτερικό όγκο μικρότερο από 2 κυβ μ μαζί με την θέση του οδηγού, ακόμη και μετά την αφαίρεση όλων των καθισμάτων».
Ας το αφήσουμε…
Την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, Jonas Gahr Store, επισκέφτηκε μια κατασκήνωση της νεολαίας στο νησί της Utoya. Υποδεχόμενος σαν ήρωας, οι νεαροί  φώναζαν το όνομά του και σήκωναν πανώ ζητώντας: το «μποϊκοτάζ του Ισραήλ» και «αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους» το Σεπτέμβριο στον ΟΗΕ.
Ο Eskil Pedersen, επικεφαλής της τοπικής Εργατικής Νεολαίας, που έδωσε συνέντευξη στην τηλεόραση σήμερα για να διηγηθεί αυτή την τρομερή επίθεση, βρήκε τρόπο να αναφερθεί  στο Ισραήλ:  «τα μέλη της οργάνωσής μου θέλουν μονομερή οικονομικό αποκλεισμό του Ισραήλ από νορβηγική πλευρά. Οι Νέοι Εργατικοί είναι ιδιαίτερα προσηλωμένοι στην πολιτική της Μέσης Ανατολής. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την Παλαιστίνη. (…) Ο υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη, αλλά, ωστόσο, δήλωσε ότι το μποϊκοτάζ είναι ένα κακό εργαλείο …»

Και ο Υπουργός των Εξωτερικών να δηλώσει, σε αυτές τις συναντήσεις:
«Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να έχουν το δικό τους κράτος, η κατοχή πρέπει να τελειώσει, ο τοίχος πρέπει να κατεδαφιστεί και αυτό πρέπει να συμβεί τώρα».
Είναι λυπηρά ειρωνικό το γεγονός ότι η Νορβηγία που, δηλώνει με επίσημη φωνή, «ανοιχτή και χωρίς φραγμούς κοινωνία» είναι θύμα μιας από τις μεγαλύτερες σφαγές που έλαβαν χώρα σε αυτή τη χώρα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (μετρούν πάνω από 100 νεκρούς), ενώ το Ισραήλ δεν ήταν ποτέ τόσο καλά ασφαλισμένο κατά των αποπειρών επιθέσεων από την ανέγερση του τείχους ασφαλείας που εμποδίζει την διείσδυση τρομοκρατών. 
Παρά το γεγονός ότι εκφράζουμε προφανώς τη λύπη μας για αυτή την επίθεση (ανεξάρτητα από το ποιος την διέπραξε), ελπίζουμε ότι η Νορβηγία κατανοεί σήμερα την ανάγκη αυτών των εμποδίων που δημιουργήθηκαν για να σωθούν ζωές και που θα εξαφανιστούν όταν η απειλή των επιθέσεων θα σταματήσει.
Και δεν είναι αυτοί που πολέμησαν εναντίον των επιδρομών των Βίκινγκ που θα μπορούσαν να πουν το αντίθετο!
Nisso AmzarJSSNews

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube