REAL TIME |

Weather Icon

Βιβλίο και έκθεση για την Σφαγή των Αρμενίων, από το Βατικανό

Την συμμετοχή του στην δημοσίευση βιβλίου που θα αφορά στην σφαγή των Αρμενίων, ανακοίνωσε το Βατικανό. Το βιβλίο θα περιέχει στοιχεία και μαρτυρίες, αρκετές από τις οποίες βρίσκονταν σε Μυστικά Αρχεία, που θα αποκαλύπτουν την «τεράστια σφαγή» των Αρμενίων την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.


Την ανακοίνωση έκανε ο Μονσινιόρος Σέρτζιο Παγκάνο, βαθμοφόρος επόπτης στα παπικά Αρχεία, ο οποίος με συνέντευξη τύπου ανήγγειλε την προσεχή του βιβλίου, “με τη συνεργασία των ‘Αρχείων του Βατικανού”, στο οποίο θα εκτεθούν “οι διαδικασίες βασανισμού, που οι Τούρκοι μετήλθαν σε βάρος των Αρμενίων, μία τεράστια σφαγή”.

Ο Μονσινιόρος επικαλέστηκε τα δυσπρόσιτα Αρχεία του Βατικανού, και έκανε λόγο για “βάρβαρες πρακτικές” Τούρκων στρατιωτών, σε βάρος “εγκύων Αρμενίων γυναικών”, λέγοντας ότι “επεισόδια, σαν τα ανωτέρω, προκαλούν “ντροπή, για το ότι είμαστε άνθρωποι”. “Εάν δεν είχα Πίστη, θα έβλεπα μόνον έρεβος σε τέτοια επεισόδια”, υπογράμμισε.

Έχει εκτιμηθεί από ιστορικούς ότι τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι χριστιανοί, δολοφονήθηκαν κατά τη διετία 1915-1916 από τον τουρκικό στρατό.

Στην ίδια συνέντευξη τύπου, ο Μονσινιόρος ανήγγειλε ότι τον Φεβρουάριο 2012 θα λειτουργήσει στα Μουσεία του Καπιτωλίου στη Ρώμη, Έκθεση με έγγραφα στοιχεία, προερχόμενα από Μυστικά Αρχεία, για την Σφαγή των Αρμενίων. http://www.enet.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube