REAL TIME |

Γενικά θέματα 9 Ιουλίου 2011

Η Πολιτεία θα τιμήσει ανάπηρους αγωνιστές

Η Πολιτεία θα τιμήσει ανάπηρους αγωνιστές

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΥΣΤΕΡΑαπό συζητήσεις επί συζητήσεων που διήρκεσαν χρόνια, η πολιτεία αποφάσισε να τιμήσει συνολικά 626 ανάπηρους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974. Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα θα τιμηθούν οι εξής κατηγορίες αναπήρων: – Ανάπηροι του πραξικοπήματος, οι οποίοι λαμβάνουν ειδική μηνιαία σύνταξη.
– Ανάπηροι της τουρκικής εισβολής, οι οποίοι λαμβάνουν ειδική μηνιαία σύνταξη.
– Ανάπηροι του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής οι οποίοι απεβίωσαν και χαρακτηρίστηκαν ως πεσόντες με ποσοστό αναπηρίας 40%-10% ή ως αποβιώσαντες ανάπηροι, με ποσοστό αναπηρίας 30%33%.
– Ανάπηροι του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, οι οποίοι απεβίωσαν, με ποσοστό αναπηρίας 16%-29%. Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης όπως σε κάθε ανάπηρο ή οικογένεια αποβιώσαντος αναπήρου (της περιόδου του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής) που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Επιτροπής Ανακουφίσεως Παθόντων του Υπουργείου Οικονομικών, απονεμηθεί ειδικό μετάλλιο επί του οποίου θα αναγράφεται «Υπέρ Ελευθερίας και Δημοκρατίας», συνοδευόμενο με τιμητικό δίπλωμα υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου διαβεβαίωσε χθες την Επιτροπή Μητρώου Μαχητών της Αντίστασης ότι θα διαβιβάσει τα αιτήματά τους προς την εκτελεστική εξουσία για επίλυσή τους.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 09/07/2011

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube