Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 6 Ιουλίου 2011

Δίπλα στον Μ. Αλέξανδρο, ο Βούλγαρος τσάρος Σαμουήλ!

Δίπλα στον Μ. Αλέξανδρο, ο Βούλγαρος τσάρος Σαμουήλ!

Μόνον ο Γκρούεφσκι θα μπορούσε να συνδυάσει, τον Έλληνα Αλέξανδρο με τον Βούλγαρο Σαμουήλ, παρουσιάζοντάς τους ως «Μακεδόνες»!
Picture 0 for Δίπλα στον Μ. Αλέξανδρο, ο Βούλγαρος τσάρος Σαμουήλ!

Με ειρωνικά σχόλια αντιμετώπισαν στη Βουλγαρία οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ, την τοποθέτηση του αγάλματος του Βούλγαρου τσάρου Σαμουήλ, δίπλα στον ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου, στα Σκόπια.
Μόνον ο Γκρούεφσκι θα μπορούσε να συνδυάσει, τον Έλληνα Αλέξανδρο με τον Βούλγαρο Σαμουήλ, παρουσιάζοντάς τους ως «Μακεδόνες»! Μελετά τώρα προτάσεις να στήσει και άγαλμα του Ιουστινιανού (κι άλλος Μακεδόνας).

Ο πρώην υπουργός Ντιμιτρόφ δήλωσε ειρωνικά ότι «η καρδιά του γεμίζει με χαρά και υπερηφάνεια που στο κέντρο των Σκοπίων, θα ανεγερθεί ένα μνημείο για τον Βούλγαρο βασιλιά». Ο δε Goce Trpkovski, στην βουλγαρική εφημερίδα «24 ώρες», το διασκεδάζει γράφοντας, ότι αν μπουν τα Σκόπια στην Ε.Ε. με τις δημοκρατικές αρχές, μπορεί ο τσάρος Σαμουήλ να θεωρηθεί τύραννος και ίσως χρειαστεί να αλείψουν το άγαλμά του με πίσσα!

Οι Βούλγαροι έχουν βέβαια λόγους να διαμαρτύρονται που οι Σκοπιανοί αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» και δεν τους το επιτρέπουν, διότι θεωρούν ότι η Μακεδονία είναι βουλγαρική!
http://voria.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube