Γενικά θέματα 26 Ιουλίου 2011

Στην Άγκυρα ο Παπανδρέου το φθινόπωρο

Οι συνεχείς τουρκικές προκλήσεις δεν αναβάλουν το ελληνοτουρκικό υπουργικό συμβούλιο
ΠΑΡΑτις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο και το Αιγαίο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στην Τουρκία με ομάδα Ελλήνων υπουργών για να συμμετάσχει στο ελληνοτουρκικό υπουργικό συμβούλιο, το φθινόπωρο. Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα την τελευταία περίοδο έχει εντείνει τις προκλήσεις της έναντι της Κύπρου και της Ελλάδος.
* Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν θεώρησε προεκλογικά τον χαρακτηρισμό «Έλληνας» που οι πολιτικοί του αντίπαλοι του έδωσαν ως βρισιά.
* Ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Μπιρλίκ, η ελληνική πλευρά είναι απτόητη και συνεχίζει τις προετοιμασίες μαζί με την τουρκική πλευρά για την πραγματοποίηση αυτής της κοινής επίσκεψης εργασίας. Μαζί με τον Παπανδρέου αναμένεται να μεταβούν μαζί του και Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε μια ανωτάτου επιπέδου σύνοδο συνεργασίας.

Σημειώνεται συναφώς πως πολλές ήταν οι τουρκικές παραβιάσεις στις 20 και 21 Ιουλίου στο Αιγαίο. Στην επέτειο της τουρκικής εισβολής πραγματοποίησαν αριθμό ρεκόρ παραβιάσεων στο Αιγαίο. Πιο συγκεκριμένα, δύο σχηματισμοί της τουρκικής Αεροπορίας από δώδεκα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο σε μεμονωμένη περίπτωση πραγματοποίησαν τρεις παραβάσεις των κανόνων του FΙR Αθηνών και 17 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Από τα 12 τουρκικά μαχητικά τα 8 έφεραν οπλισμό. Η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδος περιορίστηκε βάσει πάγιας τακτικής στη διακριτική αναγνώριση από τα τρία μίλια. Την επόμενη ημέρα, την 21η Ιουλίου, δύο σχηματισμοί αποτελούμενοι από 8 αεροσκάφη και ένα CΝ-235 σε ανεξάρτητη περίπτωση πραγματοποίησαν 4 παραβάσεις του FΙR Αθηνών και 5 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου (ΕΕΧ). Η τουρκική δραστηριότητα εξελίχθηκε στο νότιο και το κεντρικό Αιγαίο.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 26/07/2011

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube