Weather Icon
Βαλκάνια , Ολλανδία 5 Ιουλίου 2011

Υπεύθυνο για το θάνατο μουσουλμάνων της Βοσνίας το ολλανδικό κράτος

Το ολλανδικό εφετείο αποφάνθηκε σήμερα ότι το ολλανδικό κράτος ευθύνεται για τους θανάτους τριών μουσουλμάνων μετά την πτώση της Σρεμπρένιτσας κατά την διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία την περίοδο 1992-1995


«Το δικαστήριο έκρινε ότι το ολλανδικό κράτος είναι υπεύθυνο για τους θανάτους των ανδρών αυτών διότι το Dutchbat (το ολλανδικό τάγμα των κυανόκρανων του ΟΗΕ) δεν θα έπρεπε να τους έχει παραδώσει», ανέφερε εκπρόσωπος του δικαστηρίου στη Χάγη.

Σημειώνεται ότι οι ολλανδικές ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ ήταν υπεύθυνες για τον ‘ασφαλή θύλακα’ της Σρεμπρένιτσας τον Ιούλιο του 1995, όταν οι ένοπλοι υπερφαλάγγισαν τον θύλακα και αργότερα προέβησαν στη σφαγή 8.000 Βοσνίων μουσουλμάνων ανδρών και αγοριών.

Η ολλανδική κυβέρνηση, σε βάρος της οποίας έχουν κατατεθεί τα τελευταία χρόνια πολλές προσφυγές για τη σφαγή, υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις της εγκαταλείφθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία δεν τους παρείχαν αεροπορική υποστήριξη.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube