Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Ιουλίου 2011

Ηθικός αποκλεισμός του Ισραήλ

Πράγματι, το Ισραήλ συνδέεται με το κέντρο εξουσίας του πλανήτη. Η ισραηλινή κατοχή είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική κατοχή των σύγχρονων καιρών.Στη Γάζα και τη Δυτική Οχθη οι άνθρωποι ζουν υπό σκληρό καθεστώς  χωρίς να υπάρχει κανένας νόμος, με αποκλεισμό και υψηλό δείκτη παιδικής θνησιμότητας. Η μακρά κατοχή είναι μια καταστροφή για εμάς και για τους Παλαιστινίους, επειδή το Ισραήλ απολαύει της στήριξης της Δύσης.
Το γεγονός ότι η Λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί σε διεθνές σύμβολο σκληρότητας αποτελεί ακόμη μια απόδειξη της ανοησίας των ηγετών μας. Ο αποκλεισμός της Γάζας την έχει μετατρέψει σε σύμβολο που δεν χρειάζεται καμιά προώθηση από τους Παλαιστινίους. Και η ισραηλινή δημοκρατία παρουσιάζεται όπως πραγματικά είναι: στο όνομα της πλειοψηφίας (έξι εκατ. Εβραίοι) επιτρέπεται να κάνει στη μειοψηφία (πέντε εκατ. στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα) σχεδόν ό,τι θέλει.

Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι ο αποκλεισμός της Γάζας μετατρέπεται σε ηθικό κλοιό που σφίγγει συνεχώς το Ισραήλ. Αργά αλλά σταθερά, σε έναν κόσμο γεμάτο αδικία, εγκλήματα πολέμου και ρατσισμό προς τις μειονότητες και τους μετανάστες, το Ισραήλ, έπειτα από δεκαετίες ανοησιών, έχει καταφέρει να γίνει το σύμβολο αυτής της αδικίας και των εγκλημάτων.
 http://www.enet.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube