REAL TIME |

Weather Icon
Κοσσυφοπέδιο , Σερβία 7 Ιουλίου 2011

Ικανοποίηση Μπάιντεν για την συμφωνία Σερβίας-Κοσυφοπεδίου

Ικανοποίηση Μπάιντεν για την συμφωνία Σερβίας-Κοσυφοπεδίου

Ο αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε ικανοποίηση για την συμφωνία συνεργασίας Σερβίας-Κοσυφοπεδίου, την περασμένη εβδομάδα.Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο κ. Μπάιντεν επικοινώνησε τηλεφωνικά με την νέα Πρόεδρο του Κοσυφοπεδίου, Ατιφέτε Γιαχάγκα, για να τονίσει την «συνεχιζόμενη, μη αναστρέψιμη υποστήριξη προς την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την αυτεξουσιότητα» του Κοσόβου από μέρους των ΗΠΑ.


Ο αμερικανός Αντιπρόεδρος ενθάρρυνε επίσης το Κόσοβο και τη Σερβία να επιτύχουν μεγαλύτερη πρόοδο σε θέματα που θα ωφελήσουν πρακτικά τους πολίτες και των δύο χωρών.

Η συμφωνία Κοσυφοπεδίου-Σερβίας που επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα επιτρέπει για πρώτη φορά στους Κοσοβάρους να μεταβαίνουν στη Σερβία με διαβατήριο Κοσόβου. Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών από τότε που το Κόσοβο κήρυξε την ανεξαρτησία του απ’ τη Σερβία, πριν τρία χρόνια.
http://www.voanews.com/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube