Weather Icon

Στο πλευρό της Κύπρου η Ελλάδα,Έτοιμη να στείλει βοήθεια

Στο πλευρό της Κύπρου η Ελλάδα,Έτοιμη να στείλει βοήθεια


Αθήνα: Τη συμπαράσταση της Ελλάδας στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η Κύπρος και τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων, που προκάλεσε η τραγωδία στη Ναυτική Βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι, εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Σταύρος Λαμπρινίδης και Πάνος Μπεγλίτης προς τους Κυπρίους ομολόγους τους, Μάρκο Κυπριανού και Κώστα Παπακώστα, αντίστοιχα.

Από το Ισραήλ όπου βρίσκεται, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο κ. Λαμπρινίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μάρκο Κυπριανού, στον οποίον και μετέφερε τη συμπαράσταση και στήριξη της Ελλάδας προς τον δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία έχει ενημερώσει τις κυπριακές Αρχές για την ετοιμότητα της Αθήνας να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο την Κυπριακή Δημοκρατία, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου προς τον κυπριακό λαό, υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ελλάδας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την παροχή κάθε βοήθειας που θα ήταν αναγκαία και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία, όπως και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγο Π.Τσαλικίδη, από τον οποίο ενημερώνονται για τα τραγικά γεγονότα.

Εν τω μεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας, Χρίστο Πατσαλίδη, είχε και ο Έλληνας ομόλογός του, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος εξέφρασε την ετοιμότητα του Υπουργείου του να συνδράμει τις κυπριακές Αρχές

Εν τω μεταξύ, με δήλωσή του στη ΝΕΤ ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε ότι οι 18 Έλληνες που υπηρετούν στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» είναι ασφαλείς και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις οικογένειες τους.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube