Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ Το μεγαλύτερο «λάθος» του Τσετίν Μάντατζη

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ Το μεγαλύτερο «λάθος» του Τσετίν Μάντατζη

Ο εν ενεργεία βουλευτής δοκιμάζει τις δημοκρατικές αντοχές του ΠΑΣΟΚ

Τα γνωστά μικροπολιτικά και ψηφοθηρικά του παιχνίδια άρχισε να παίζει πάλι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη με τις περίεργες δηλώσεις του σε πρόσφατη ομιλία του στο Σέλερο Ξάνθης. Εκεί δήλωσε ευθαρσώς, παρουσιάζοντάς το μάλιστα ως εξομολόγηση στους πιστούς, ότι στην «πολιτική του πορεία των τεσσάρων ετών το μεγαλύτερο λάθος που έκανε στην ζωή του, ήταν να στηρίξει την δεύτερη εβδομάδα των εκλογών τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη».
Και συνεχίζει την κριτική για το νυν περιφερειάρχη, που σημειωτέον ανήκουν στο ίδιο κόμμα, κατηγορώντας τον για αδιαφορία στα ζητήματα που αφορούν την μειονότητα με το πρόσχημα ότι ενώ δεν παρευρίσκεται σε καμία εκδήλωση ή γιορτή της μειονότητας, βρίσκει το χρόνο να πηγαίνει σε εκδηλώσεις των Ποντίων…

Παράλληλα αφού καταφέρνει να χτυπήσει με τον περίεργο αυτό τρόπο τον «φίλο» του Άρη, μας δίνει μαθήματα τουρκισμού και εθνικισμού στην ομιλία του και παροτρύνει τους μουσουλμάνους να στηρίζουν από δω και πέρα τις παρατάξεις και το «κόμμα της μειονότητας». Δηλαδή ο εν ενεργεία βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος παροτρύνει τους συμπολίτες μας μουσουλμάνους να περιθωριοποιηθούν, να συσπειρωθούν ως μειονοτικοί σε αμιγώς εθνικοθρησκευτικά κινήματα τύπου Σαδίκ, που μόνο προβλήματα πρόσθεσαν στην περιοχή μας. Το περίεργο βέβαια είναι ότι επέλεξε να δείξει τις αποσχιστικές του τάσεις σε μια εποχή που η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο κόμμα του είναι εύθραυστη και ο χρόνος που διανύουμε μέσα στο καλοκαίρι θεωρείται “προεκλογική περίοδος”. Και βέβαια μετά από υψηλές επισκέψεις που δεχόμαστε κατά κόρον από την Τουρκία από πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη. Δεν είναι μάλιστα καθόλου περίεργο και οι συχνές του συναντήσεις με τον πρόξενο Μουσταφά Σαρντίτς στο Φανάρι με φόντο την θάλασσα και οι πολύωρες ομιλίες που μάλλον δεν αναφέρονται στις διακοπές και το περιβάλλον.

Ο Τσετίν Μαντατζή για ακόμη μια φορά δοκιμάζει τις δημοκρατικές αντοχές του κόμματός του, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν έχουν τα κότσια για να τον διαγράψουν. Χτυπάει το σαμάρι κάνοντας αυστηρή κριτική στον Άρη Γιαννακίδη δημιουργώντας του εντός πρόβλημα με την μειονότητα, για να …ακούσει το γαϊδούρι, που είναι η κυβέρνηση και όντως μέχρι τώρα έχει γαϊδουρινή υπομονή με τα εθνικιστικά και διχαστικά μηνύματα του βουλευτή. Ο Τσετίν όμως «παίζει τα ρέστα του», άλλη μια φορά «μπλοφάροντας» για να κερδίσει την ψήφο της μειονότητας και προσπαθεί να ανοίξει το παιχνίδι για μειονοτικά ψηφοδέλτια τύπου Σαδίκ τόσο στην Περιφέρεια, όσο και σε εθνικό επίπεδο, θεωρώντας ήδη το ΠΑΣΟΚ «καμένο χαρτί», που έδωσε ότι είχε να δώσει στην μειονότητα.

Εντύπωση βέβαια προκαλεί και η στάση του έτερου μειονοτικού βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν που γνωρίζει τα πάντα, συνομιλεί συχνά – πυκνά με τον Ξανθιώτη συνάδελφό του και με τον πρόξενο, αλλά προς το παρόν δεν ανοίγει δημόσια τα χαρτιά του. Σε επισκέψεις του όμως στα χωριά δηλώνει πάντα ανεξάρτητος και μέλος του DEP, ξεχνώντας ότι είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται ότι προς το παρόν ο Αχμέτ Χατζηοσμάν θέλει να διατηρήσει καλές σχέσεις με τον περιφερειάρχη, ώστε να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα για την μειονότητα από την διαχείριση των κονδυλίων της Περιφέρειας. Μάλλον περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να συνταχθεί και ο ίδιος στον ευρύτερο σχεδιασμό για «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια παντού, όπως ακριβώς έγινε και στους δήμους. Ακόμη προς το παρόν βολεύει το παιχνίδι καλού και κακού για να το χρησιμοποιούν ως πολιορκητικό κριό και προς την κυβέρνηση και προς την περιφέρεια για να πετύχουν όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη για την μειονότητα. Ή για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο να προωθήσουν τον σχεδιασμό που έχει η Τουρκία για την Θράκη θέτοντας ως πρόσχημα το καλό της μειονότητας.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΕΚΤΙΚΟΣ Ο ΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΑΦΟΥ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΨΗΦΟ

Από την πλευρά του βέβαια ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης με την στάση ανοχής που κρατά για μια ακόμη φορά δεν πρόκειται να ανοίξει το παιχνίδι της αντιπαράθεσης με τον Τσετίν Μάντατζη δημόσια, γιατί δεν ξεχνά ότι η εκλογή του βασίστηκε την δεύτερη Κυριακή με την ψήφο της μειονότητας και με την βοήθεια των μειονοτικών βουλευτών μετά από πολιτικές πιέσεις.

Το παιχνίδι όμως αυτό της μειονοτικής ψήφου και των περίεργων σεναρίων και συναντήσεων τους τελευταίους πάντοτε προεκλογικούς μήνες, μάλλον δημιουργεί χειρότερες απώλειες ψήφου σε άλλους νομούς και προφανώς θα το αποφύγει. Ευελπιστώντας σε βοήθεια άνωθεν που θα αναγκάσουν τον βουλευτή να ανασκευάσει τις απόψεις του για το πρόσωπό του, μέχρι της επόμενες περιφερειακές εκλογές. Εξ’ άλλου πήρε το μάθημά του από τις προηγούμενες εκλογές όταν την τελευταία στιγμή αποσκίρτησαν από το ψηφοδέλτιό του τρεις μειονοτικοί υποψήφιοι από την Ξάνθη και αναγκάστηκε να κάνει αλλαγές στο παρά πέντε και να ενεργοποιήσει όλες τις κυβερνητικές δυνάμεις για τη νίκη. Όμως το γυαλί αυτή την φορά προφανώς έχει ραγίσει για τα καλά, γιατί τα στελέχη πλέον της μειονότητας βάλλουν εναντίον του και σε τοπικό επίπεδο για την απουσία του από τις εκδηλώσεις και γιορτές.

Απλώς η φωνή του Τσετίν Μαντατζή ήταν η κορυφή του παγόβουνου στο πρόβλημα και στην διάσπαση των άλλοτε καλών σχέσεων που βασίστηκαν σε επίπεδο φιλίας και εξυπηρέτησης και όχι σε μια πολιτική και αυτοδιοικητική ατζέντα στο επίπεδο μιας υγιούς και ειλικρινούς συνεργασίας. Οι μύθοι όμως κατέρρευσαν. Τα προσχήματα τελείωσαν. Η γνωστή επικοινωνιακή τακτική δεν πείθει, αφού άρχισαν όλοι να δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Πάντως όπως πληροφορούμαστε μετά από τις δηλώσεις αυτές του βουλευτή Ξάνθης τα μηνύματα από τα κεντρικά του κόμματος έγιναν πλέον ξεκάθαρα και όπως διοχετεύουν από το φιλικό του περιβάλλον, του διεμήνυσαν ότι την επόμενη φορά δεν θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Εξ’ άλλου τα ίδια μηνύματα είχε πάρει εδώ και καιρό από συναδέλφους του υφυπουργούς και έτσι αναγκάστηκε να ολισθήσει στα άκρα για να σωθεί πολιτικά, επιλέγοντας τον δρόμο της απομόνωσης, του προστάτη της μειονότητας και του «τουρκισμού» πλέον ανοιχτά.

Όσο για τον Αχμέτ Χαζηοσμάν διατηρεί κρυφά όλες τις σχέσεις με τον μειονοτικό συνάδελφό του και βοηθάει τις προσπάθειες δημιουργίας ενός δυνατού και «ανεξάρτητου» μειονοτικού κόμματος, αλλά δημόσια προετοιμάζεται για μια ακόμη φορά να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ που εκτιμά ότι η εκλογή του είναι βέβαιη.

Εξ’ άλλου αν έπραττε ανοιχτά και δημόσια αυτό που έκανε ο Τσετίν Μαντατζή θα δικαίωνε τον «φίλο» του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και θα ανάγκαζε το ΠΑΣΟΚικό σύστημα της περιοχής μας να προωθήσει άλλα πρόσωπα στην μειονότητα που καραδοκούν να πάρουν την θέση του. Έτσι προτίμησε την κομματική σιγουριά για ακόμη μια θητεία. Όσοι θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη, ας περιμένουν ακόμα…http://www.xronos.gr/detail.php?ID=70256

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube