Weather Icon

Ο γερμανός ΥΠΕΞ στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Των Νίκου Παπαχρήστου και Νίκου Μαγγίνα
 Eπίσκεψη στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε. «Είναι για εμένα μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι σε αυτή την Σχολή» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας μόλις τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Μοσχονησίων Απόστολος, ηγουμενεύων της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδος και ο γερμανομαθής Πρεσβ.π.Δοσίθεος Αναγνωστόπουλος καθώς και κληρικοί που διακονούν την Ιερά Μονή που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με την Θεολογική Σχολή.


Τα λόγια του γερμανού υπουργού Εξωτερικών μα κυρίως η φυσική παρουσία του στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης αποτελούν ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα πως ήρθε η στιγμή, ύστερα από 40 χρόνια σιωπής, να επαναλειτουργήσει το ορθόδοξο πνευματικό και εκπαιδευτικό καθίδρυμα.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών έφτασε στην Χάλκη στις δέκα και μισή το πρωί συνοδευόμενος από περίπου 40 άτομα, συνεργάτες του, διπλωμάτες και στελέχη του γερμανικού Υπ.Εξ, γερμανούς και τούρκους δημοσιογράφους. Για μια ώρα ξεναγήθηκε στις αίθουσες διδασκαλίας της Σχολής ενώ φάνηκε εντυπωσιασμένος από την βιβλιοθήκη της Σχολής όπου φυλάσσονται σπουδαία και σπάνια θεολογικά, ιστορικά, γεωγραφικά βιβλία. «Είναι μοναδικός θησαυρός η βιβλιοθήκη αυτή» είπε ο γερμανός ΥπΕξ κρατώντας στα χέρια του παλαιά βιβλία και ξεφυλλίζοντας τα με μεγάλο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας είχε εκφράσει την επιθυμία να επισκεφθεί την Σχολή πριν ένα χρόνο όταν επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Τότε είχε πει πως την επόμενη φορά που θα ταξιδεύσει στην Τουρκία θα πάει στην Χάλκη και θα ανέβει στην Σχολή. Και σήμερα έκανε την επιθυμία του πράξη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube