Weather Icon
Γενικά θέματα 9 Ιουλίου 2011

Η Ελλάδα υπέρ της συνεργασίας ΝΑΤΟ – Ρωσίας για την αντιπυραυλική ασπίδα

Θανάσης Αυγερινός
Την απάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην επιστολή, που του είχε απευθύνει προ μηνός ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ για τα θέματα της αντιπυραυλικής άμυνας, παρέδωσε σήμερα στον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντρ Γκρουσκό ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα Μιχάλης Σπινέλλης.


Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η ελληνική πλευρά απαντώντας στη ρωσική πρωτοβουλία για μια “νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας” και την εκπόνηση κοινής ευρωπαϊκής ασπίδας εξέφρασε τη σαφή βούλησή της να συνεχιστεί η συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων μερών για την αντιμετώπιση των κοινών απειλών, με συνυπολογισμό των ιδιαιτεροτήτων της κάθε πλευράς. Επίσης η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε έτοιμη να δεχθεί και να ακούσει τη λεπτομερειακή παρουσίαση των ρωσικών ιδεών από τον Ρώσο αντιπρόσωπο στο ΝΑΤΟ Ντμίτρι Ραγκόζιν, ο οποίος βάσει των εντολών του προέδρου Μεντβιέντεφ θα έχει συναντήσεις με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τους επικεφαλής τους, παραλήπτες της σχετικής επιστολής του Ρώσου ηγέτη.

Ο κ. Σπινέλλης έγινε δεκτός από τον κ. Γκρουσκό και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της Συνόδου του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσία στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας (3-4 Ιουλίου), οι προοπτικές της συνεργασίας στον τομέα της αντιπυραυλικής ασπίδας και της εδραίωσης της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ευρώπη, καθώς και τα προβλήματα, που υπάρχουν στην προώθηση αυτής της διαδικασίας.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube