Weather Icon
Γενικά θέματα 6 Ιουλίου 2011

Ο Ερντογάν φοβάται προπηλακισμό του Προβληματίζεται κατά πόσο θα μεταβεί στα κατεχόμενα

Ο Ερντογάν φοβάται προπηλακισμό του Προβληματίζεται κατά πόσο θα μεταβεί στα κατεχόμενα

ΦΟΒΑΤΑΙτυχόν αντιδράσεις ο Ερντογάν και προβληματίζεται κατά πόσο θα μεταβεί ή όχι στα κατεχόμενα για την επέτειο της εισβολής. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στα κατεχόμενα.
Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα Γενί Ντουζέν, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναμένει τις «εκθέσεις πληροφοριών» από τα κατεχόμενα, προκειμένου να λάβει την τελική του απόφαση κατά πόσο θα επισκεφθεί το νησί στις 20 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν, επειδή ανησυχεί ότι μια ενδεχόμενη επίσκεψη του στα κατεχόμενα πιθανόν να συνοδευτεί από έντονες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις, δεν έχει ακόμα λάβει την τελική του απόφαση για κάθοδό του στο νησί για να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις για την 37η επέτειο από την τουρκική εισβολή.

Για το σκοπό αυτό, το στρατηγικό επιτελείο του Ερντογάν έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες πληροφοριών έκθεση και σε περίπτωση που η έκθεση αυτή αναφέρει ότι η επίσκεψή του ελλοχεύει κινδύνους ύπαρξης εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, τότε ο Ερντογάν δεν πρόκειται να επισκεφθεί το νησί.

Η εφημερίδα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, τονίζει ότι στα κατεχόμενα υπάρχει ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο αν ο Ερντογάν επισκεφθεί το νησί, θα υπάρξουν διαδηλωτές σε όλο το μήκος του δρόμου από το «αεροδρόμιο Τύμπου» μέχρι την Κερύνεια και ότι θα σημειωθούν σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και πολιτών.

Τέλος, η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Ερντογάν θα λάβει την τελική του απόφαση στις 15 Ιουλίου και σε περίπτωση που η επίσκεψη στο νησί τελικά πραγματοποιηθεί θα ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 05/07/2011

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube