Weather Icon
Γενικά θέματα 10 Ιουνίου 2011

Eπιχείρηση του συριακού στρατού κοντά στα τουρκικά σύνορα

Ο συριακός στρατός ξεκίνησε επιχείρηση στην πόλη Τζισρ αλ- Σουγούρ, κοντά στα τουρκικά σύνορα, μετά τον θάνατο τουλάχιστον 120 ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας αυτή την εβδομάδα, μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.”Ο ανταποκριτής μας στο Τζισρ αλ-Σουγούρ μας ενημέρωσε τώρα ότι σε απάντηση στις εκκλήσεις του λαού, μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού ανέλαβαν δράση στο Τζισρ αλ-Σουγκούρ…για να συλλάβουν ενόπλους,” μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.


Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, μετέδωσε ότι στη στρατιωτική επιχείρηση μετέχουν 30.000 στρατιώτες.

Σύμφωνα με τις συριακές αρχές, τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν από “ένοπλες δυνάμεις” στην Τζισρ αλ-Σουγούρ. Όμως υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αυτόπτες μάρτυρες αμφισβητούν την εκδοχή αυτή, αρκετοί μάλιστα από αυτούς επισημαίνουν πως οι 120 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν στη διάρκεια ανταρσίας στο αρχηγείο Ασφαλείας.

Μέχρι χθες Πέμπτη, 2.500 σύροι πρόσφυγες είχαν περάσει στην Τουρκία , όπως δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Οι σύροι πρόσφυγες φτάνουν συγκεκριμένα στην τουρκική επαρχία Χατάι, στο νότιο τμήμα της χώρας, πρόσθεσε ο Νταβούτογλου επαναλαμβάνοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι τα σύνορα της χώρας θα παραμείνουν ανοικτά για τους Σύρους.

Η στρατιωτική επιχείρηση πραγματοποιείται καθώς ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ υφίσταται διεθνή πίεση για τις καταγγελίες για σφαγές διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας και ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. http://www.nooz.gr

Τουρκία: Για ωμότητες κατηγορεί το καθεστώς της Συρίας ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν.
Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το καθεστώς της Συρίας ότι διαπράττει “ωμότητες” και ότι δεν συμπεριφέρεται “ανθρώπινα” στους διαδηλωτές, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Ανατολή.
“Μίλησα με τον πρόεδρο Ασαντ πριν τέσσερις ή πέντε ημέρες, αλλά οι Σύροι υποβαθμίζουν την κατάσταση…και δυστυχώς δεν συμπεριφέρονται ανθρώπινα”, τόνισε ο Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας ως “ωμότητες” τα όσα συμβαίνουν στη Συρία.
Ο τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμα πως είναι “απαράδεκτη” η καταστολή των διαδηλωτών στη Συρία.http://www.express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube