Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Ιουνίου 2011

Οι ΗΠΑ επιρρίπτουν ευθύνες στη Συρία για τα διασυνοριακά επεισόδια

Οι ΗΠΑ συντάχθηκαν με το Ισραήλ κατά της Συρίας κατηγορώντας την ότι υποκίνησε τις πολύνεκρες συμπλοκές που ξέσπασαν την Κυριακή κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.Η κρατική τηλεόραση της Συρίας ανέφερε ότι 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 325 τραυματίσθηκαν όταν οι Ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά φιλο-παλαιστίνιων διαδηλωτών που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα. Ο Ισραηλινός στρατός χαρακτήρισε τον αριθμό των νεκρών υπερβολικό. Όπως ανέφερε, οι νεκροί είναι 10, ενώ τόνισε ότι κανένας από τους θανάτους δεν προκλήθηκε από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών.


Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ, ανέφερε ότι η Συρία προσπαθεί να απομακρύνει την προσοχή από την εσωτερική της διαμάχη, κατηγορία που είχαν διατυπώσει νωρίτερα και Ισραηλινοί αξιωματούχοι. Ο εκπρόσωπος τύπου τόνισε ότι το Ισραήλ «όπως κάθε κυρίαρχο κράτος» έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα σύνορα του.

Ισραηλινοί στρατιώτες και δεκάδες διαδηλωτές παρέμειναν την Δευτέρα στην άλλη πλευρά των συνόρων, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι επικρατεί ηρεμία στην περιοχή.

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Μπαν Κι Μουν, εξέφρασε την «βαθύτατη ανησυχία του» για την κατάσταση και δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες για να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη.
http://www.voanews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube