Weather Icon

Βουλγαρο-τουρκική συμμαχία στον ενεργειακό τομέα

Η Βουλγαρία και η Τουρκία θα επισπεύσουν τις εργασίες για τη διασύνδεση του δικτύου αερίου των δύο χωρών, ανήγγειλε ο Βούλγαρος υπουργός Ενέργειας, Τράιτσο Τράικοφ, μετά την κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, Τανέρ Γιλντίζ, στην Καισάρεια της Τουρκίας, στο πλαίσιο της υπογραφής της πολιτικής συμφωνίας υποστήριξης του διεθνούς αγωγού φυσικού αερίου Ναμπούκο.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, οι υπουργοί Τράιτσο Τράικοφ και Τανέρ Γιλντίζ συνεννοήθηκαν ώστε η διασύνδεση των δικτύων αερίου των χωρών τους να κατασκευαστεί ξεχωριστά και ανεξάρτητα από τον αγωγό Ναμπούκο, “προς όφελος της ταχύτερης διαφοροποίησης των πηγών τροφοδοσίας της Βουλγαρίας με αέριο”, κατά τα λόγια του κ. Τράικοφ.

Ο Βούλγαρος υπουργός ενέργειας ανήγγειλε, επίσης, ότι η Βουλγαρία θα ανανεώσει τις εξαγωγές ηλεκτρισμού στην Τουρκία τον ερχόμενο Ιούλιο, ύστερα από διακοπή των εξαγωγών για εννέα χρόνια, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση.
http://www.emea.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube