REAL TIME |

Αλβανία , Γενικά θέματα 18 Ιουνίου 2011

Ευρωκοινοβούλιο: Συγγνώμη στην Αλβανία για τη σημαία

 Επισήμως συγγνώμη ζήτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την Αλβανία για το «σκάνδαλο» με την αλβανική σημαία κατά τη διάρκεια συνομιλιών μεταξύ της βαλκανικής χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τετάρτη.

 Οι οργανωτές αντί να τοποθετήσουν την επίσημη σημαία της Αλβανίας, ύψωσαν τη σημαία της εποχής της κομμουνιστικής δικτατορίας με το πεντάκτινο αστέρι, επάνω από το δικέφαλο μαύρο αετό.
Σε επιστολή του προς την επικεφαλής της αλβανικής αποστολής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Μιμόζα Χαλίμι ο διευθυντής εθιμοτυπίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Φρανσουά Μπριναζέλ, επισημαίνει ότι το περιστατικό αυτό ήταν ένα σοβαρό λάθος.

Στην επιστολή του ο κ. Μπριναζέλ δηλώνει ότι «προσωπικά και εν ονόματι της ίδιας υπηρεσίας πρωτοκόλλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη με τον πιο ειλικρινή τρόπο για οποιαδήποτε προσβολή που προκλήθηκε από αυτό το σοβαρό λάθος κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στις 15 Ιουνίου».

Διαβεβαιώνει δε πως «δεν ήταν μία εσκεμμένη προσβολή» και ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί πια στο μέλλον.
http://www.citypress.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube