Weather Icon
Γενικά θέματα 14 Ιουνίου 2011

«Δεν θα προσφύγουμε στη βία», διαμηνύει η Κίνα στο Βιετνάμ

Η Κίνα «δεν πρόκειται να προσφύγει στη βία», δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις συνεχιζόμενες εντάσεις με το Βιετνάμ στο διαφιλονικούμενο αρχιπέλαγος στη Νότια Σινική Θάλασσα.
Βιετναμέζοι διαμαρτύρονται κατά των ενεργειών της Κίνας
Βιετναμέζοι διαμαρτύρονται κατά των ενεργειών της Κίνας  

«Δεν πρόκειται να καταφύγουμε στη βία και δεν απειλούμε να το κάνουμε», δήλωσε ο Χονγκ Λέι, εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ελπίζουμε ότι οι χώρες που εμπλέκονται θα ενεργήσουν κατά τρόπο ώστε να συμβάλλουν στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιφέρεια», συνέχισε ο εκπρόσωπος, χωρίς να κατονομάσει το Βιετνάμ.

Η χώρα αυτή άρχισε μια σειρά στρατιωτικών ασκήσεων με τη χρήση πραγματικών πυρών στη Νότια Σινική Θάλασσα, στα ανοιχτά των ακτών της, περίπου 250 χλμ. από τα νησιά Παρασέλ και 1.000 χλμ. από τα νησιά Σπράτλι, δύο αρχιπελάγη τα οποία αποτελούν αντικείμενο διεκδίκησης από διάφορες χώρες.

Τον περασμένο μήνα το Ανόι είχε κατηγορήσει το Πεκίνο ότι «παραβίασε» την εδαφική του ακεραιότητα σε μια περιοχή περίπου 320 χλμ. από τις ακτές του Βιετνάμ, όταν ένα πλοίο της δημόσιας εταιρείας PetroVietnam υπέστη ζημιές από κινεζικά σκάφη ενώ πραγματοποιούσε εξερεύνηση για υδρογονάνθρακες στην περιοχή. Παρόμοιο επεισόδιο σημειώθηκε ξανά την περασμένη Πέμπτη.
http://www.enet.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube