Γενικά θέματα 17 Ιουνίου 2011

Ευ. Βενιζέλος: Η χώρα πρέπει να σωθεί και θα σωθεί

Ευ. Βενιζέλος: Η χώρα πρέπει να σωθεί και θα σωθεί
«Αναλαμβάνω στο όνομα του ελληνικού λαού»

Φεύγω από την Αμυνα για να πάω τον πραγματικό πόλεμο και έρχομαι εδώ στο όνομα του ελληνικού λαού γιατί αυτός είναι ο πραγματικός διαχειριστής της κρίσης, δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον απερχόμενο υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Όπως ανέφερε, μόνο με το λαό, μονο με την κοινωνία σε κλίμα συναίνεσης μπορούμε να βγάλουμε σε πέρας αυτή την ιστορική πρόκληση, διαβεβαιώνοντας πως «η χώρα πρέπει να σωθεί και θα σωθεί».
Επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση επιζητά τη συναίνεση, σημείωσε: «Ζητάμε την πολιτική συναίνεση όχι ως αυτοσκοπό αλλά για να ξαναβρούμε την κοινωνική συναίνεση».
«Σήμερα απευθύνουμε ξανά την πρόσκληση της συναίνεσης και της συνεργασίας, είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και σε διάλογο για να πετύχουμε τη συστράτευση» σημείωσε, τονίζοντας πως αυτό αφορά και τον κάθε πολίτη, τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τιμητική αλλά και προκλητική την πρόταση του Πρωθυπουργού και παραδέχθηκε πως πήρε τις αποφάσεις του με περίσκεψη, αλλά και με δισταγμούς. Εξήγησε όμως πως την αποδέχθηκε γιατί θεωρεί πως αυτό είναι το πατριωτικό του καθήκον.
NAFTEMPORIKI

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube