Weather Icon
Γενικά θέματα 24 Ιουνίου 2011

Τουρκικά προιόντα στην κατοχή των μονάδων στρατού του Καντάφι παρά την επιβολή κυρώσεων απο τον ΟΗΕ.

Τουρκικά προιόντα στην κατοχή των μονάδων στρατού του Καντάφι παρά την επιβολή κυρώσεων απο τον ΟΗΕ.

Η Τουρκία αντέδρασε στην αποκάλυψη του Al Jazeera, το οποίο σε ρεπορτάζ του ανέφερε οτι σε τρεις στρατιωτικές βάσεις του λιβυκού στρατού βρέθηκαν συσκευασίες με έτοιμες τροφές τουρκικής προέλευσης- όπως προκύπτει απο την σήμανση τους -για την σίτιση των ανδρών του Λιβυκού Στρατού κάτι που σημαίνει αυτόματα και παραβίαση των κυρώσεων που έχει επιβάλλει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στο Λιβυκό καθεστώς.

Οι συσκευασίες αυτές τροφίμων παράγονται απο την Τουρκική εταιρεία UNIFO η οποία και ειδικεύεται στον τομέα αυτό , όπως άλλωστε αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της. Οι ετικέτες των συσκευασιών που περιέχουν ψωμί έχουν ημερομηνία παραγωγής τον Μάρτιο του 2011.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση του ανέφερε ότι δεν έχει γνώση του γεγονότος οτι κάποια τουρκική εταιρεία εξάγει συσκευασίες έτοιμων τροφών ή οποιαδήποτε άλλα εφόδια για την κυβέρνηση της Λιβύης μετά την επιβολή των κυρώσεων απο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 17 Μαρτίου κατά του Λιβυκού καθεστώτος.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube