REAL TIME |

Weather Icon
Αλβανία , Κοσσυφοπέδιο 29 Ιουνίου 2011

ΙΣΡΑΗΛ: Το Κόσσοβο θα το αναγνωρίσουμε μόνο, αφότου το αναγνωρίσει η Ελλάδα.

ΙΣΡΑΗΛ: Το Κόσσοβο θα το αναγνωρίσουμε μόνο, αφότου το αναγνωρίσει η Ελλάδα.
Αυτό ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Avigdor Liberman στον Αλβανό ομόλογό του Edmond Haxhinasto. Ο Ισραηλίτης Υπ.Εξ. ο οποίος βρίσκεται αυτές στις μέρες στα Τίρανα σε ερώτηση Αλβανού δημοσιογράφου αναφορικά με την αναγνώριση του Κοσσόβου από το κράτος του Ισραήλ, απάντησε: «Για το κράτος του Ισραήλ αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα, αλλά εν συντομία θα ήθελα να πω, ότι εμείς θα αναγνωρίσουμε το Κόσσοβο μόνο αφότου αναγνωριστεί από την Ισπανία την Ελλάδα και την Κύπρο, είναι πολύ λεπτό το θέμα ιδικά στην έκρυθμη γειτονιά μας. Πιστεύω ωστόσο πως αυτά τα ζητήματα μπορούν να λυθούν ειρηνικά».
Η επίσκεψη του Liberman έχει ως στόχο την «υφαρπαγή» της Αλβανικής ψήφου ενάντια στην επερχόμενη αίτηση της Παλαιστίνης για την ένταξή της στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών. Σήμερα έχει προγραμματιστεί και διαδήλωση ΥΠΕΡ της Παλαιστίνης στα Τίρανα, κίνηση στην οποία δεν μας έχουν συνηθίσει οι Αλβανοί πολίτες που φημίζονται για τον φίλο-Αμερικανισμό τους (και των λοιπών συμμαχικών δυνάμεων όπως το Ισραήλ).

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube