Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Ιουνίου 2011

Συμμετοχή Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας σε εκπαιδευτική άσκηση του ΝΑΤΟ

Συμμετοχή Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας σε εκπαιδευτική άσκηση του ΝΑΤΟ

Από 2 έως 27 Μαΐου 2011 η 343 Μοίρα “Αστέρι” συμμετείχε στην 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2011 του Tactical Leadership Programme (TLP), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Albacete της Ισπανίας.


Στην εκπαιδευτική σειρά συμμετείχαν εκτός απο τα ελλληνικά πολεμικά αεροσκάφη, αεροπορικές δυνάμεις από τη Γαλλία τέσσερα Mirage 2000 και δύο Alpha Jet, την Πολωνία τέσσερα F-16 και τέσσερα Mig-29, τη Γερμανία δύο Eurofighter και δύο Tornado, το Ηνωμένο Βασίλειο δύο Hawk, την Ισπανία δύο Eurofighter και την Τουρκία δύο F-4E.H Ιταλία διέθεσε δύο αεροσκάφη, ένα ελικοφόρο και ένα Ηλεκτρονικού Πολέμου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών καθώς και η εξοικείωση και συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές. http://www.tanea.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube