Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 9 Ιουνίου 2011

ΗΠΑ προς Τουρκία: “Βομβαρδίστε τη Λιβύη”.

ΗΠΑ προς Τουρκία: “Βομβαρδίστε τη Λιβύη”.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV στη σύσκεψη του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο αμερικανός Υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς ζήτησε από την Τουρκία να συμμετάσχει άμεσα, με τα μαχητικά της, στους βομβαρδισμούς της Λιβύης. Ο Γκείτς κατηγόρησε την Τουρκία, την Ολλανδία, την Ισπανία , τη Γερμανία και την Πολωνία για τη μη συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.
Στο αίτημα του Γκείτς απάντησε ο τούρκος Υπουργός Άμυνας Βετζντί Γκιονούλ που υπενθύμισε στον αμερικανό ομόλογο του πως η Τουρκία συμμετέχει με αεροσκάφη της σύμφωνα με την έγκριση που έχει πάρει από το Κοινοβούλιο. Ο Γκιονούλ δήλωσε πως η έγκριση που έχει πάρει η τουρκική κυβέρνηση αφορά τα αεροσκάφη AWACS, τη συμμετοχή αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού και την επιτήρηση της εφαρμογής της απαγόρευσης των πτήσεων.

Ο τούρκος υπουργός τόνισε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και ότι το Κοινοβούλιο της χώρας παραμένει κλειστό, άρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει έγκριση. Ουσιαστικά οι γείτονες μας με έναν διπλωματικό τρόπο κατάφεραν να γλιστώσουν από τις ασφυκτικές πιέσεις των ΗΠΑ.  
http://www.onalert.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube