Weather Icon
Ιράκ , Ιράν 23 Ιουνίου 2011

Το Ιράν ανέφερε τρομοκρατική επίθεση κατά διπλωματικής αντιπροσωπείας του στο Ιράκ

Σύμφωνα με την Τεχεράνη, ιρανική αντιπροσωπεία που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ιράκ δέχθηκε επίθεση από τρομοκράτες, στην οποία δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματίες.



Όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του το ιρανικό υπουργείο πετρελαίου Shana, ιρανική αντιπροσωπεία που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο γειτονικό Ιράκ δέχθηκε σήμερα επίθεση από “τρομοκράτες”, όμως όλα τα μέλη της είναι καλά στην υγεία τους.

Η αντιπροσωπεία βρίσκεται στο Ιράκ για να διαπραγματευθεί το ενδεχόμενο εξαγωγής καυσίμου προς τη χώρα.  Η αυτοκινητοπομπή της δέχθηκε πυρά καθώς κατευθύνονταν προς το κτίριο του υπουργείου Ηλεκτρισμού και δύο ιρακινοί φρουροί τραυματίστηκαν.

Στο Ιράκ βρίσκεται η βάση της ένοπλης εξόριστης ιρανικής οργάνωσης της αντιπολίτευσης “Μουτζαχεντίν του Λαού”, την οποία οι ΗΠΑ, το Ιράκ και το Ιράν θεωρούν τρομοκρατική και η οποία εδώ και δεκαετίες επιδιώκει την πτώση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν που εγκαθιδρύθηκε το 1979.
 http://www.enet.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube