Weather Icon
Γενικά θέματα 10 Ιουνίου 2011

Φωνάζουν για αμυντική συμφωνία Κύπρου-Κίνας Διαμαρτυρήθηκε ο Οζερσάι στον μόνιμο αντιπρόσωπο

Φωνάζουν για αμυντική συμφωνία Κύπρου-Κίνας Διαμαρτυρήθηκε ο Οζερσάι στον μόνιμο αντιπρόσωπο

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣτου Έρογλου, Κουντρέκ Οζερσάι, κατά τη συνάντηση που είχε με τον με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Κίνας στη Νέα Υόρκη, διαμαρτυρήθηκε για τη συνεργασία της Κίνας με την Κυπριακή Δημοκρατία στον τομέα της άμυνας. Στη συνάντηση, αφού εξέφρασε τις απόψεις της τ/κ πλευράς για την επικείμενη συνάντηση στη Γενεύη, ο Κουντρέτ Οζερσάι υποστήριξε ότι η αμυντική συνεργασίας Κίνας-Κύπρου έρχεται σε αντίθεση ειδικά με τις Συμφωνίες του 1960, τονίζοντας ότι η τ/κ πλευρά δείχνει την πρέπουσα προσοχή στις «ευαισθησίες» της Κίνας, ενώ της ίδιας προσοχής δεν τυγχάνουν οι «ευαισθησίες» της τ/κ πλευράς.


Επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, το πρακτορείο Ανατολή γράφει ότι πριν λίγο καιρό είχε επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των πλευρών στην Κύπρο όσον αφορά το ποιες διεθνείς συμφωνίες και κάτω από ποιους όρους θα συνεχίσουν να ισχύουν μετά την επίτευξη λύσης. Ετσι, οι διεθνείς συμφωνίες που θα αντιτίθενται στις πρόνοιες της λύσης δεν θα ισχύουν μετά τη λύση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πρώτες συμφωνίες που θα τερματιστούν είναι οι αμυντικές, διότι μετά την επίλυση του Κυπριακού το νησί θα αποστρατικοποιηθεί.

Τους τελευταίους μήνες, προστίθεται, η Κύπρος δεν έχει υπογράψει αμυντικές συμφωνίες μόνο με την Κίνα, αλλά με τη Γαλλία και κάποιες βαλκανικές χώρες και, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Ανατολή, αυτό δείχνει την ανειλικρίνεια της ε/κ πλευράς στην εξεύρεση μιας συμφωνίας.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 09/06/2011

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube