REAL TIME |

Weather Icon
Καύκασος , Ρωσία 11 Ιουνίου 2011

Δολοφονία Ρώσου συνταγματάρχη, ένοχου για εγκλήματα στην Τσετσενία

Δολοφονήθηκε σήμερα στη Μόσχα, ο Ρώσος συνταγματάρχης Γιούρι Μπουντάνοφ, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2003 για την απαγωγή και τη δολοφονία μιας 18χρονης στην Τσετσενία, όπως ανακοίνωσε η ρωσική αστυνομία.

Ο συνταγματάρχης Μπουντάνοφ, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόωρα το 2008 λόγω καλής συμπεριφοράς, δέχθηκε πολλές σφαίρες σε δρόμο της Μόσχας από άγνωστο, ο οποίος διέφυγε με αυτοκίνητο.

Ο Μπουντάνοφ είχε κριθεί ένοχος τον Ιούλιο του 2003 για το στραγγαλισμό στην Τσετσενία της νεαρής Ελζα Κουνγκάεβα και είχε καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη ύστερα από ένα δικαστικό μαραθώνιο. Ηταν μια σπάνια περίπτωση παραπομπής Ρώσου αξιωματικού στη Δικαιοσύνη για εγκλήματα πολέμου στην Τσετσενία.

Ο Στανισλάβ Μάρκελοφ, δικηγόρος της οικογένειας Κουνγκάεβα, ο οποίος είχε υπερασπιστεί πλλλά θύματα παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τστετσενία και ο οποίος είχε διαμαρτυρηθεί για την πρόωρη αποφυλάκιση του Μπουντάνοφ στις 15 Ιανουαρίου του 2008, δολοφονήθηκε τρεις ημέρες μετά, ύστερα από συνέντευξη Τύπου που έδωσε για να υποστηρίξει ότι ο Ρώσος συνταγματάρχης απελευθερώθηκε με πλαστή άδεια της εισαγγελίας.
Μετά τη συνέντευξη ο Μάρκελοφ περπάτησε προς το σταθμό της Μόσχας συνοδευόμενος από μια 25χρονη δημοσιογράφο. Ενας μασκοφόρος που τους ακολούθησε πυροβόλησε και σκότωσε τον Μάρκελοφ. Η δημοσιογράφος τον κυνήγησε και εκείνος γύρισε και την πυροβόλησε στο κεφάλι.

Ο Μπουντάνοφ είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη

Επτά νεκροί σε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και σε αντάρτες στο βόρειο Καύκασο

Επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας και σε αντάρτες στον βόρειο Καύκασο, σύμφωνα με πηγές των ενόπλων δυνάμεων.Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στην περιοχή Καμπαρντίνο-Μπαλκάρια στο όρος Ελμπρούς. Ένα μέλος των ομοσπονδιακών δυνάμεων τραυματίστηκε και έξι αντάρτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της σύγκρουσης που διήρκεσε έξι ώρες, μετέδωσε το Interfax.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=283451 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube