Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Ιουνίου 2011

Επενδυτική χείρα προς την Κίνα

Εκκληση στις κινεζικές επιχειρήσεις να αναπτύξουν από κοινού δράση με τις ελληνικές, αξιοποιώντας το νέο επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα, απηύθυνε ο υπουργός περιφερειακής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργάνωσε το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο.
Ο Κ. Γιαννίδης υπέγραψε την ελληνοκινεζική συμφωνία συνεργασίας με τον Κινέζο εκπρόσωπο

Ο Κ. Γιαννίδης υπέγραψε την ελληνοκινεζική συμφωνία συνεργασίας με τον Κινέζο εκπρόσωπο Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι ελληνικές εξαγωγές προς την Κίνα παρουσίασαν μεγάλη αύξηση της τάξης του 55,9% το 2010 και σημείωσε ότι η Ελλάδα φιλοδοξεί να τις αυξήσει περαιτέρω φέτος, τονίζοντας ότι η Κίνα αποτελεί ένα σημαντικό εταίρο για τη χώρα.

Ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Λούο Λινγκουάν, σημείωσε ότι οι συμφωνίες της COSCO για τη διαχείριση προβλητών του ΟΛΠ βρίσκονται σε καλό δρόμο, ενώ ανακοίνωσε ότι επιχειρηματική αποστολή από την Καντόνα θα επισκεφθεί προσεχώς την Ελλάδα για επαφές.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα δοθεί προσεχώς η πρώτη δόση του ειδικού κεφαλαίου σε Ελληνες εφοπλιστές για την κατασκευή των πλοίων τους στη Κίνα, στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμφωνίας.

Ο γενικός διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, Σουν Γιονγκφού, επισήμανε τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας και των εξαγωγών ελαιολάδου και μαρμάρου. Επίσης, αναφέρθηκε στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του λιμανιού του Πειραιά από την COSCO.

ΑΠΕ: συμφωνίες 2,8 δις ευρώ μεταξύ ελληνικών και κινέζικων εταιρειών

Δύο συμφωνίες υπεγράφησαν χθες ύψους 2,8 δις ευρώ μεταξύ ελληνικών και κινέζικων εταιρειών στον κλάδο των ΑΠΕ, στο πλαίσιο επιχειρηματικού φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του energypress.gr, η μια συμφωνία ήταν μεταξύ ης ελληνικής εταιρείας DTS Hellas που κατασκευάζει φωτοβολταϊκά συστήματα και της κινεζικής Dongfang Electric International Corporation και αφορά δύο προγράμματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, 250 και 750 MW.
Η επένδυση θα είναι ύψους 2,5 δισ. ευρώ.Η δεύτερη υπεγράφη μεταξύ της Sinosolar, η οποία μέχρι στιγμής έχει επτά έργα στην Ευρώπη και τη Fylico Energy.H εν λόγω συμφωνία αφορά την παραγωγή 110 MW από φωτοβολταϊκά, επένδυση ύψους 35 εκατ. ευρώ.http://www.econews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube