Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Ιουνίου 2011

Διακλαδική άσκηση έρευνας και διάσωσης «ΙΩΝΑΣ-2011»

Διακλαδική άσκηση έρευνας και διάσωσης «ΙΩΝΑΣ-2011»

Με επιτυχία διεξήχθη σήμερα η διακλαδική άσκηση έρευνας και διάσωσης «ΙΩΝΑΣ-2011», στη θαλάσσια περιοχή και στον εναέριο χώρο μεταξύ Ρόδου – Μεγίστης (Καστελόριζου). Η άσκηση σχεδιάστηκε από το ΓΕΕΘΑ με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων Ναυτικού και Αεροπορίας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της ήταν η παρουσίαση της ικανότητας αντίδρασης του συστήματος έρευνας και διάσωσης της χώρας μας, εντός της περιοχής ευθύνης της όπως αυτή ορίζεται από τις διεθνείς συμβάσεις του ICAO και IMO Επιπλέον, παρουσιάστηκε ο βαθμός εκπαίδευσης των εμπλεκόμενων δυνάμεων σε αποστολές έρευνας-διάσωσης, τα μέσα και ο εξοπλισμός τους.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό, μονάδες και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος και εκτελέστηκαν τα εξής τρία επεισόδια:
– Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στη θάλασσα μετά από αεροπορικό ατύχημα.
– Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue).
– Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης ατόμων σε κίνδυνο στη θάλασσα μετά από ναυάγιο.
Μετά το πέρας της άσκησης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την επιτυχή διεξαγωγή της και συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν στη σχεδίαση και εκτέλεσή της.
Επιπλέον, δήλωσε ότι το όλο σύστημα Έρευνας και Διάσωσης της χώρας είναι άριστα οργανωμένο, διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα και μάλιστα τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και το κατάλληλο προσωπικό το οποίο χαρακτηρίζει ο επαγγελματισμός και η αφοσίωση στο καθήκον.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube