Weather Icon
Γενικά θέματα 17 Μαΐου 2011

«Δεν υπάρχει οριστική ρήξη ΕΝΑΕ και HDW» Διευκρινίσεις Βενιζέλου για τη νέα τρικυμία στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Τη βεβαίωση ότι  δεν θίγονται τα συμφέροντα της Ελλάδας  από την  αιφνιδιαστική κίνηση της γερμανικής εταιρείας HDW  να καταγγείλει  τη σύμβαση “υποκατασκευής” που έχει συνάψει με τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής.

Αναλυτικά, ο υπουργός ανέφερε πως «έχουμε μια νομική ενέργεια για μια από τις δύο συμβάσεις. Δεν έχουμε οριστική ρήξη ούτε αποχώρηση εταιρείας» και συμπλήρωσε ότι «ως προς το τι θα γίνει με το φυσικό αντικείμενο της σύμβασης θα το κρίνουμε όταν ο ανάδοχος θα μας πει τι μπορεί να κάνει και τι όχι. Χρήματα πάντως δεν έχουν καταβληθεί».

 Να σημειωθεί πως, όπως έγραψε το “ΘΕΜΑ” στο φύλλο της 15ης Μαΐου, η κρίση μεταξύ των Αράβων ιδιοκτητών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και της γερμανικής Thyssen -στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται και το υπουργείο Άμυνας- ξέσπασε επειδή ο κύριος ανάδοχος, δηλαδή τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και ο κ. Ισκαντάρ Σαφά, αρνούνται να καταβάλουν στην Thyssen Krupp, δηλαδή τον κύριο υποκατασκευαστή των υποβρυχίων τύπου 214, τη δόση των 50 εκατομμυρίων ευρώ, που επρόκειτο να εκταμιευθεί στις 15 Μαΐου.

Πάντως, σε ερώτηση  για το αν υπάρχουν καθυστερήσεις  στην υλοποίηση της σύμβασης και  ρήτρες που έχουν παραβιαστεί ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως  «δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση. Είμαστε ακόμα στην αρχή της αρχής…».  

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube