Weather Icon

Ιταλία: Λαθρομετανάστες εργάζονταν με GPS

Δώδεκα ώρες τη μέρα φορώντας GPS εργάζονταν Ινδοί και Πακιστανοί λαθρομετανάστες στην Ιταλία οι οποίοι μοίραζαν φέιγ βολάν πόρτα-πόρτα. Μάλιστα, η βδομαδιαία τους αμοιβή έφτανε τα εκατόν πενήντα ευρώ.

Το στοιχείο όμως που προκάλεσε την μεγαλύτερη αίσθηση και θεωρήθηκε πρωτοφανές από πολλούς σχολιαστές είναι ότι οι σύγχρονοι αυτοί είλωτες, για να μπορέσουν να δουλέψουν, έπρεπε να φορούν ένα κολάρο που περιείχε συσκευή γεωγραφικού εντοπισμού θέσης μέσω του συστήματος GPS: με αυτά, οι δουλέμποροι ήταν σε θέση να ελέγχουν διαρκώς, μέσω δορυφόρου, πού βρίσκονταν και προς ποια κατεύθυνση μετακινούνταν οι εργάτες-σκλάβοι.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα αυτή για τους εκμεταλλευτές ήταν ιδιαίτερα προσοδοφόρα: σύμφωνα με υπολογισμούς της οικονομικής αστυνομίας της πόλης Βιτσέντσα, ο συνολικός τζίρος από τα συμβόλαια για την διανομή φέιγ βολάν, ξεπερνούσε τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο με το οποίο επέλεξε να αναφερθεί στην όλη υπόθεση η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα: “συναντάμε κάθε μέρα νεαρούς αφρικανούς που γεμίζουν τα γραμματοκιβώτιά μας με διαφημιστικό υλικό. Το δεχόμαστε και σκεπτόμαστε ότι κατάφεραν, τουλάχιστον, να βρουν μια δουλειά. Νιώθουμε σχεδόν ευτυχείς, όταν τους βλέπουμε με τα ποδήλατα και τα καπελάκια τους. Δεν είχαμε σκεφθεί ποτέ, όμως, ότι κάτω από τα καπελάκια αυτά, μπορεί να κρύβεται μια συσκευή εντοπισμού μέσω GPS, ένα τεχνολογικό λουρί τελευταίας γενιάς“.http://cosmo.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube