REAL TIME |

Weather Icon

Για τις συμφωνίες πώλησης όπλων από τη Ρωσία στις αραβικές χώρες ενδιαφερόταν ο Ισραηλινός διπλωμάτης που απελάθηκε ως κατάσκοπος.

Ο Ισραηλινός στρατιωτικός ακόλουθος που απελάθηκε από τη Μόσχα με την κατηγορία της κατασκοπείας είχε προσπαθήσει να κλέψει “μυστικές πληροφορίες” από το Κρεμλίνο σχετικά με τις συμφωνίες της Ρωσίας για πώληση όπλων σε αραβικές χώρες, όπως υποστηρίζει η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ότι ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας του Ισραήλ, Βαντίμ Λίντερμαν, συνελήφθη για κατασκοπεία στις 12 Μαΐου και απελάθηκε από τη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FSB ο Ισραηλινός διπλωμάτης προσπάθησε να προσεγγίσει υπαλλήλους ρωσικών υπηρεσιών με σκοπό να αποσπάσει πληροφορίες για “τις προοπτικές στρατιωτικής συνεργασίας της Ρωσίας με τις αραβικές χώρες”.

“Κατά συνέπεια η FSB έλαβε μέτρα για να βάλει τέλος στις κατασκοπευτικές δραστηριότητες του Λίντερμαν”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο διπλωμάτης κηρύχθηκε “ανεπιθύμητο πρόσωπο” και εγκατέλειψε τη Ρωσία στις 14 Μαΐου.
Η ρωσική κυβέρνηση αρχικά κράτησε κρυφή την απέλαση του Λίντερμαν “σε ένδειξη καλής θέλησης προς το Ισραήλ” αλλά τώρα αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες της υπόθεσης επειδή η ισραηλινή κυβέρνηση την Πέμπτη διέψευσε δημοσίως ότι εμπλέκεται σε κατασκοπεία κατά της Ρωσίας.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ρωσία απέλασε τον Λίμπερμαν χωρίς να του απαγγείλει κατηγορίες επειδή έχει διπλωματική ασυλία και απέδωσαν το όλο επεισόδιο σε “παρεξήγηση”.http://www.express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube