Γενικά θέματα 13 Μαΐου 2011

Οι Βοσνιακές Αερογραμμές περνούν σε Τουρκική διοίκηση

Εντός των επομένων δέκα ημερών αναμένεται η τοποθέτηση του Altan Buyuk Yilmaz, ως Διευθύνοντα Συμβούλου των Βοσνιακών Αερογραμμών (Β&Η). Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών της Ομοσπονδίας της Βοσνίας, κ. Erdal Trhulj, ο οποίος παρευρέθη χθες σε συνάντηση με εκπροσώπους των Τουρκικών Αερογραμμών, τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Βοσνία, και τον Πρωθυπουργό της Ομοσπονδίας.
Ο Υπουργός εξήγησε ότι η τοποθέτηση Τούρκου επί κεφαλής ήταν όρος που έθεσε ο στρατηγικός εταίρος (Τουρκικές Αερογραμμές) με την απειλή ότι θα αποχωρήσει αν δεν γινόταν δεκτός. Σε αυτή όμως την περίπτωση, οι Βοσνιακές Αερογραμμές δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν, υποστήριξε ο κ. Trhulj, και υπογράμμισε ότι, σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κρατήσει το 51 τοις εκατό.
Η τοποθέτηση του κ. Altan Buyuk Yilmaz μένει να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει σήμερα. Η θητεία του κ. Yilmaz θα είναι τριετής και θα πρέπει να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο λειτουργίας της εταιρείας εντός δέκα ημερών. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube